Dagens Kristiansund sykehus er på rundt 20.000 kvadratmeter. Hvis Helse Møre og Romsdal velger å lage et distriktsmedisinsk senter der det også skal være dagkirurgi og lokaler til psykiatri, vil helseforetaket ha behov for å bruke over 10.000 kvadratmeter areal i sjukehusbygget. Det opplyste arkitekt Johannes Eggen i Nordic da han orienterte styret og klinikklederne i helseforetaket om mulig bruk av sjukehusbygget.

Styret i Helse Møre og Romsdal er tirsdag på befaring i Kristiansund og Hjelset for å se områdene der det skal bygges nytt distriktsmedisinsk senter og nytt akuttsjukehus.

I Kristiansund er det åpent om helseforetaket skal bruke lokaler i dagens sjukehusbygg eller bygge nye lokaler til et distriktsmedisinsk senter.

Hvor store areal et DMS vil kreve, avhenger av om det skal være dagkirurgi eller ikke i Kristiansund.

- Skal det være dagkirurgi og psykiatri i Kristiansund, vil det være behov for mer enn halvparten av dagens sjukehusareal, sier arkitekt Johannes Eggen til Romsdals Budstikke.

Kristiansund kommune har pekt ut Storhaugen som alternativ til sjukehusbygget. Storhaugen er idag en moderne sjukeheim, og arealene er mulig å bygge på.

Styret i Helse Møre og Romsdal skal drøfte konseptrapporten onsdag 31. august.