Kluge Advokatfirma AS har på oppdrag fra Kristiansund kommune innstilt på at kommunen bør la være å anke sjukehusdommen.

Kommunalsjef Karl Kjetil Skuseth sier til Rbnett at rådmannen vil følge rådet fra advokatfirmaet.

- Han anbefaler i sin innstilling at kommunen ikke anker saka videre til lagmannsretten, sier Skuseth.

Her er hele instillingen fra rådmannen. (Ekstern lenke)

Avgjøres om ei uke

Kristiansund kommune skal tirsdag neste uke bestemme seg for om de skal anke saka de tapte da sjukehussaka var oppe for retten i Steinkjer.

– Det er svært liten sannsynlighet for at Kristiansund kommune vil oppnå bedre resultat i lagmannsretten enn i tingretten, skriver advokat Christian Galtung i sin innstilling.

Galtung mener også at Kristiansund kommune la fram saken på best mulig måte i rettssalen, og at det ikke ville være mulig å oppnå noe bedre resultat ved å legge opp saken på noen annen måte.

– Alt tyder etter mitt skjønn på at selve saken ikke var god nok, det vil si at lokaliseringsvedtaket ikke er ugyldig, skriver Galtung.

Kristiansund kommune har i dag sendt ut denne pressemeldingen:

"Kristiansund kommune har lite å vinne på å anke dommen i sykehussaken om tomtevalget til lagmannsretten.  Det er konklusjonen i den juridiske vurderingen som Kluge Advokatfirma AS har gjort på oppdrag for kommunen etter at Kristiansund kommune tapte rettsaken mot Helse Midt-Norge RHF i Inntrøndelag tingrett den 30. juni iår.

Den juridiske vurderingen av dommen i tingretten og av en eventuell ankesak til lagmannsretten ble overlevert kommuneadvokaten nylig. Advokat Christian Galtung , som har foretatt den juridiske vurderingen, konkluderer med at det er “svært liten sannsynlighet for at Kristiansund kommune vil oppnå bedre resultat i lagmannsretten enn i tingretten”.

I den juridiske vurderingen til Galtung går det fram at det vil være vanskelig for Kristiansund kommune å nå fram med et ugyldighetssøksmål i tomtesaken – samtidig  som det er svært vanskelig å finne gode nok anførsler som kan brukes som ankegrunnlag i en anke til lagmannsretten.

Galtung vurderer også kommunens tilnærming for tingretten til å være helt i tråd med det som er gangbart argumentasjonsmønster overfor domstolene; «I det ligger det at jeg ikke kan se at kommunens prosessfullmektig kunne oppnådd noe bedre resultat ved å legge opp saken vesentlig annerledes. Alt tyder etter mitt skjønn på at selve saken ikke var god nok, dvs. at lokaliseringsvedtaket ikke er ugyldig».

Ordfører Kjell Neergaard sier at den juridiske vurderingen er et svært viktig grunnlag for den videre behandlingen av en eventuell ankesak. “Vi kommer til å gå meget grundig igjennom Galtung’s juridiske vurdering sammen med rådmann og administrasjon før saken behandles i bystyret tirsdag 6. september”, sier Neergaard. “Det er ikke bare den juridiske siden av saken som skal vektlegges, men her er også vurderinger av mer politisk karakter som kan ha betydning for hva Kristiansund kommune kommer til å velge  når det gjelder en eventuell anke til lagmannsretten”, sier han."

Pressemeldingen er underskrevet av både ordfører Kjell Neergaard og rådmann Arne Ingebrigtsen.