En 23-år gammel mann i Molde er dømt til åtte måneders fengsel etter at han knivstakk en 19-åring i Hatleliblokka i september i fjor. Mannen må også betale den skadde en oppreisingserstatning på 30.000 kroner.

Både han som stakk og han som ble stukket er av utenlandsk opprinnelse og de bodde i hver sin etasje i blokka der knivstikkingen skjedde. 23-åringen hadde erkjent de faktiske forholdene han var tiltalt for, men han hevdet at han handlet i selvforsvar. Han sa i retten at også 19-åringen hadde kniv, men dette trodde ikke retten på etter å ha gått gjennom bevis og vitneavhør.

Stakk tre ganger

Retten mente at 23-åringen var klar over hva han gjorde og at han handlet forsettlig. Mannen hadde stukket 19-åringen tre ganger i nakke- og skulderregionen. Den skadde måtte til sjukehus og sy flere sting.

Sammenstøtet mellom de to unge mennene startet med en krangel om en jente som var på besøk hjemme hos 19-åringens familie.

Tidligere ustraffet

23-åringen er tidligere ustraffet, og retten la i formildende retning også vekt på at han hadde erkjent knivstikkingen dagen etter at den skjedde.

I fratrekk fra de åtte månedene i fengsel kommer de 23 dagene mannen har sittet i varetekt.

Dommen i Romsdal tingrett var enstemmig.