Til daglig er Roar Aspås assistent for en funksjonshemmet gutt, men han er også en svært dyktig pokerspiller som er godt kjent i kortmiljøet i inn- og utland.

På sosiale medier betegnes han som «legenden Roar Aspås» etter seieren i Vi Menn Open i Barcelona, ei turnering med 1100 deltakere og «interessante» pengepremier.

Roar Aspås holder imidlertid kortene tett til brystet om hva seieren er verdt.

- Dette er ikke den største turneringen jeg har spilt, men det var et stort «felt» på 1100 deltakere. Dette var en turnering på slutten av European Poker Tour i Barcelona. Det er en god del nordmenn som reiser hit hvert år for å spille i denne turneringen. Sjøl er jeg sponset, så det gjør det lettere for meg å reise rundt for å spille poker. På finalebordet gjorde vi en deal da vi var sju stykker igjen, da krevde jeg tittelen hvis jeg skulle gå med på en såkalt «ICM-deal». Vi Menn Open er en prestisjetung turnering for nordmenn, så den som kommer lengst i denne fikk noen ekstra kroner i kassa, sier Roar Aspås til Rbnett.

Han understreker at poker er og blir en hobby. Roar kommer aldri til å slutte i jobben sin uansett hvor bra det måtte gå i poker.

- Det er fullt mulig å leve av poker, men det er mye vanskeligere nå enn for seks-sju år siden. Jeg spiller fem-seks turneringer i utlandet hvert år. Mine beste triumfer er vel NM for noen år siden, hvor jeg fikk to finalebord på rad i hovedturneringen, sier 29-åringen fra Elnesvågen.