En 43 år gammel mann fra Molde måtte møte i Romsdal tingrett tiltalt for en rekke alvorlige forhold.

Truet lege

I mars i år hadde mannen en legetime ved et legesenter i Molde. Ifølge mannen var hensikten med timen at han skulle få resept på en type tabletter, men legen ville ikke skrive ut de tablettene som mannen ønsket.

Ifølge dommen ble mannen veldig sint, og sparket til et skap og en stol. Han ga også uttrykk for at han kunne ha banket legen, hvis mannen hadde ønsket dette.

Slo kvinne i ansiktet

I januar i år ble politiet kontaktet av mannen etter at han hadde slått en kvinne i hennes leilighet i Molde.

Mannen slo kvinnen med knyttneve flere ganger i ansiktet, og bildene som ble lagt frem i rettet viste kraftige blodutredninger og en betydelig hevelse i kvinnens ansikt.

Høylytt og hissig

I november i fjor oppsøkte mannen og en kvinne Lefdal Elektromarked i Molde. Kvinnen ønsket kontakt med en bestemt kundebehandler som ikke var tilgjengelig.

De fikk tilbud om å snakke med en annen, men aksepterte ikke dette. Både mannen og kvinnen ble høylytt, samt svært hissige da de ble bedt om å forlate varehuset.

Ifølge dommen sa mannen at han «skulle komme og ta dem», og at de skulle «brenne i helvete». Han kastet også noen brosjyrer i retning av kundebehandleren som de ønsket å snakke med.

I retten benektet mannen at han komme med disse uttalelsene, men retten kan ikke se at det er noen grunn til å tvile på virneforklaringene.

Tung rusmisbruker

Mannen er også dømt for flere tilfeller av tyveri, oppbevaring av narkotika og for å ha kjørt en stjålet bil uten førerkort.

Mannen har helt siden tenårene vært en tung rusmisbruker, og er straffedømt elleve ganger på elleve år - for det meste i tyveri- og narkotikasaker. I dommen heter det at det ikke tvilsomt er nær sammenheng mellom hans rusavhengighet og kriminelle aktivitet.

Seks måneders fengsel

Dommen fra Romsdal tingrett lød på totalt seks månders fengsel, minus to dager i varetekt.

At han er en gjenganger i rettssystemet vektlegger retten i skjerpende retning. I formildende retning vektlegger retten at han har avgitt uforbeholdne tilståelser på de fleste tiltalepunktene.

Ifølge dommen er voldshandlingen mot kvinnen det alvorligste forholdet.

Mannen frifinnes for forholdet hvor han ifølge tiltalen skulle ha stjålet en kjøkkenvisp fra en Bunnpris-butikk i Molde.