– Det føles veldig spesielt. Jeg tråkket jo rundt her i alle år, sier Grimstad om det skulle starte opp i lokalene som har vært i familiens eie siden bestefaren bygget huset etter krigen.

Til røttene

– Særlig siden jeg bodde borte i 30 år, føles det veldig som å være tilbake til røttene, sier hun. Den gamle kjøpmannsdisken bestefaren hadde i butikken skal renoveres og tas i bruk igjen i butikken I & Me. I stedet for mel, sukker og drops, er det nå kvinneklær, sko og vesker som skal kjøpes og selges over den framover.

– Vi skal rette oss mot kvinner fra 25 og oppover, forteller Brandstadmoen, som har 15 års erfaring med «kvinner og klær» i Rauma, etter først å ha jobbet på Petterson og så Sigv. Kavlis dameavdeling på Raumasenteret.

– Tale har mast i flere år om jeg ikke ville drive noe i sentrum, så i vinter snakket vi endelig skikkelig sammen om dette, forteller Brandstadmoen.

Passet veldig bra

– Siv kjenner markedet her utrolig godt og er utrolig flink med kunder. Og når jeg har lokaler, så passer det jo veldig bra, ler Grimstad, som er utdannet frisør, og drev sin egen salong på Hønefoss i 20 år.

– Liv i gågata

Den nye butikkduoen har ei søndagsøkt i lokalene som skal stå ferdig til åpninga i midten av september. Det er mye som skal males og fikses før åpninga.

– Man skal virkelig se på utsida at det er butikk her, forteller damene, som ikke vil røpe for mye. Men både fargerik benk og sykkel skal sørge for oppmerksomhet mot lokalet, som den siste tida har stått tom, etter å ha rommet ei blomsterforretning i mer enn 20 år. Kafeen som ble drevet i nabolokalet, har også stått tom, og gågata har kanskje framstått litt vel stille.

– Vi tror veldig på å skape mer liv i gågata. Vi ser at det er mer optimisme og har tru på at sentrum som handelssted kan vokse framover, sier Grimstad, og nevner det nye tindesenteret, nytt torg og generell oppgradering av sentrum som grunner, i tillegg til den kanskje viktigste: All utbygginga på boligsida.

– Bra med konkurranse

Dette blir den femte butikken med dameklær i sentrum, i tillegg til at det ligger én på Øran.

– Er det marked for alt?

– Det er mange fine butikker her, men vi håper å kunne bli et supplement til disse. Vi er villige til å ta en sjanse og da må man tørre, sier Grimstad, som mener konkurranse kan være med å gjøre alle bedre.

– Og kanskje kan det være med på å redusere litt handelslekkasjen, få andre enn dem som bor i Rauma til å stoppe her, sier hun.

Kjekt å være to

Stilig, elegant, moderne og tøft er stikkord om stilen de satser på. Damene var på messe i august og handlet inn varer, blant annet merker av norske designere.

– Du kjenner markedet godt, Siv. Hvordan er raumakvinner på klesfronten?

– Mange her er «hverdagslig tøffe» i stilen og sjølstendige. Det blir ikke sånn byfint her, men mer robust. «Bykolleksjoner» jeg ser på messer passer sjeldent her, forteller den erfarne klesbutikkdama.

Folk har i alle fall kommet med gode tilbakemeldinger på den nye butikken som damene eier 50 prosent hver av.

– Det er kjekt å være to, slik at vi kan motivere hverandre, sier Grimstad, og legger til at det har vært mye egeninnsats. Men noe anger på å ha kasta seg ut i noe finnes ikke der i (by)gården:

– Dette er klart spennende, men vi har ikke angra en dag!