Bilbomben gikk av fredag formiddag lokal tid, og bilder fra tyrkisk TV viser røyk som stiger opp fra politihovedkvarteret i byen Cizre.

Bygningen har fått store skader og er redusert til en utbombet betongstruktur omgitt av hauger med bygningsrester.

Bygninger i brann

Også andre bygninger i nærheten har fått store skader, og flere begynte å brenne da bomben eksploderte.

Tolv ambulanser og to helikoptre ble sendt til åstedet etter angrepet, ifølge det tyrkiske helsedepartementet. Det statlige nyhetsbyrået Anadolu melder at bilbomben eksploderte ved en kontrollpost 50 meter unna politihovedkvarteret.

Angrep nesten hver dag

Det er ikke bekreftet hvem som står bak angrepet, men tyrkiske myndigheter legger skylden på den kurdiske PKK-geriljaen.

Cizre ligger i Simak-provinsen, som grenser til både Syria og Irak, og befolkningen er hovedsakelig kurdere. Det er ofte sammenstøt her mellom regjeringsstyrker og kurdiske opprørere, blant annet fra PKK.

Etter at våpenhvilen mellom regjeringen og PKK brøt sammen i fjor, har geriljaen angrepet tyrkiske sikkerhetsstyrker nesten hver eneste dag.

Angrepet på hovedkvarteret til antiopprørspolitiet i Cizre skjedde bare et par dager etter at Tyrkia sendte stridsvogner over grensa til Syria. Ifølge tyrkiske myndigheter skal de brukes til å bekjempe både ekstremistgruppa IS og kurdiske opprørere i grenseområdene.