Den tradisjonsrike bedriften Saint-Gobain Byggevarer, tidligere Weber Leca Vestnes, legges ned.

Dermed mister ni personer jobben. Ikke alle disse har full stilling, så det er totalt 8,6 årsverk som blir borte når fabrikken om kort tid stenger.

Vedtok å stenge

– Styret har tidligere i uka vedtatt at fabrikken i vestnes og lageret der må stenges. Dette handler over hode ikke om at de ikke har gjort og gjør en god jobb, men om at det er store endringer i byggevarebransjen, sier styreleder Jan Halstensen i Saint-Gobain Byggevarer til Romsdals Budstikke.

Avgjørelsen om å stenge fabrikk og lager har ligget i lufta en tid, men det var altså denne uka at avgjørelsen ble tatt.

– Dette har sammenheng med at vi i årevis i Norge brukte lecablokker for å bygge grunnmurer. Men dette har endret seg veldig, og denne byggemetoden har nå gått nesten helt ut av bruk. Vi berømmer den innsatsen som er gjort i staben på Vestnes, men vi må dessverre legge ned driften der, sier Halstensen.

Nå er det slutt

– Dette har vært en langsiktig negativ utvikling for fabrikken i Vestnes. Nå har vi vedtatt i stenge og denne stenginga kommer til å skje ganske raskt. Men vi har ikke satt noen bestemt dato, fordi vi skal gjennomføre noen drøftinger med de ansatte først, avslutter Jan Halstensen.