– Jeg ville ha autentiske lyder, så i stedet for å bruke lydbiblioteket, har jeg laget helt nye lyder. I tillegg har jeg rearrangert Firestone for at den skal funke med filmen, sier lyddesigner og musiker Jonas Høgseth (36) fra Vestnes.

– Lyden av Kygo

Nylig lanserte artist Kygo (Kyrre Gørvell-Dahll) sin første kleskolleksjon Kygo Life. Den interaktive markedsføringsfilmen er produsert av TYD filmproduksjon sammen med Fred Jonny Hammerø fra Gossen, lyden står Jonas Høgseth for.

– Det har vært omfattende arbeid. Et veldig kjekt prosjekt å være en del av, sier Høgseth.

– Hvordan er det å rearrangere en så populær låt som Firestone?

– Låta er jo selve lyden av Kygo. Min styrke er at jeg har jobbet mye med audiovisuell kommunikasjon gjennom frilansarbeid for Teatret Vårt. Jeg har jobbet med lyddesignet på rundt 30 forestillinger, sier Høgseth.

Lyd-stand-in

Høgseth fikk forespørselen fra Fred Jonny i juni. Lydene til filmen, med unntak av Firestone, er spilt inn i Vestnes i sommer. Så når Kygo i filmen tar på seg capsen eller går til bilen er det lyden av Høgseth man hører. En slags lyd-stand-in, altså.

–Tilbakemeldingene fra byrået og Kygo var veldig gode. Bare tommel opp. Det er superstas, sier Høgseth, og legger til at prosjektet har gitt mersmak.

– Jeg håper på fortsatt samarbeid. Arbeidsprosessen har vært fin, jeg har en god følelse, sier Høgseth.

Lanseringsfesten på Steen & Strøm-taket i Oslo startet med at videoen ble vist.

Den store gleden

– Det var veldig kjekt å se. Men den deiligste følelsen fikk jeg dagen før, da jeg gjorde noen siste touch på Vestnes. Plutselig slo det meg at «her sitter jeg å fikler med noe som skal lanseres i hele verden».

Da videoen ble livestreamet på Kygos Facebook-side så jeg at det var 170.000 som så streamen samtidig. Det var stort, sier Høgseth.

Musikkverkstedet. Høgseth, som også spiller i bandet Josah, forteller at det er takket være Vestnes musikkverksted han endte opp med en karriere innenfor lyd og musikk.

– Hadde det ikke vært for musikkverkstedet hadde jeg sikkert endt opp som industrimekaniker. Jeg brukte masse tid der fra jeg var 15 år. Lydopptak har alltid interessert meg, og jeg var heldig som fikk bruke musikkverkstedet, sier Høgseth.