– Det som var spesielt og kjekt, var at elevene faktisk syntes sommerferien ble vel lang da de måtte vente to ekstra dager, sier rektor Terje Humstad ved Angvik skole i Gjemnes. Onsdag kunne han endelig ønske de 55 elevene ved skolen – derav tre førsteklassinger – velkommen.

Renoverer

Årsaka til den utsatte skolestarten er byggearbeider.

– Vi rehabiliterer skolen, og det bygges egentlig på tre kanter. Skolen hadde tidligere en barnehagedel, og da barnehagen flyttet ut ble denne delen brukt som undervisningsrom. Nå rehabiliteres det og skal bli både et bra klasserom og et skolekjøkken. Det blir også laget en ny inngang til skolen, med garderobe og grupperom. I den tredje delen bygger vi lager og varemottak, forteller rektor. Gymsalen benyttes midlertidig som lager – så dermed bygges det i alle deler av skolebygget.

– Er det forsinkelser som gjør at skolen ikke er ferdig til skolestart?

– Nei, egentlig ikke. Vi hadde nok tenkt at inngangspartiet og garderobene skulle være kommet noe lenger. Men det har med herding av betongen og leveringstid på dører og vinduer og gjøre. Men planen var ikke at alt skulle være ferdig, sier rektor. Uansett mener han elevene allerede nå ser forskjeller. Blant annet nyrenoverte klasserom.

– Mye er forandret allerede, men helt ferdig blir vi ikke før til jul. Så vi må leve med litt alternative løsninger, sier Humstad, som har vært rektor ved skolen i tre år.

– Et løft

– Jeg opplever stor entusiasme her, og mange gleder seg over at vi skal få bedre forhold. Skolen har vært preget av litt 70-tallsstil, så det er et betydelig løft som nå blir gjort, sier han.

– Hvordan er utviklingen i elevtallet ved skolen?

– Elevtallet har vært ganske stabilt. Det ligger på pluss/minus 60 elever. Men på sikt ser vi at det går ned, sier han.

Angvik-rektoren beskriver en litt spesiell sommer.

– Det har jo vært mye folk her på skolen hele sommeren, men du vet – det blir ikke ordentlig skole før elevene kommer. Først da er det slik det skal være, sier Humstad.