For pasientene har ventetida for å komme til sjukehusbehandling i sommer, blitt kraftig redusert. For Helse Møre og Romsdal fortsetter likevel hodepina rundt pengebruken.

I juli hadde pasienter som kom til planlagt behandling ved de fire sjukehusa i Møre og Romsdal, ventet 52 dager i gjennomsnitt. Sammenliknet med juli i fjor ble ventetida redusert med 11 dager per pasient.

Ut av køen

Den positive utviklingen med kortere ventetid ble fulgt opp ved at færre pasienter ble liggende på sjukehus og vente på at kommunen skulle ta imot dem. Tallet på døgn der pasienter ble liggende utskrivingsklar på sjukehus, var redusert fra 1.004 døgn i mai til 367 døgn i juli.

Også antall tilfeller der oppsatt frist for behandling var overskredet, gikk kraftig ned i juli.

Mer i lønn

Baksida av medaljen for helseforetaket er at man ikke klarer å få ned lønnskostnadene. I juli ble det økonomiske resultatet forverret med nye åtte millioner kroner. Nesten hele kostnadssprekken skyldes før høye lønnskostnader. Helse Møre og Romsdal styrer nå mot et underskudd i 2016 på 48,5 millioner kroner, viser oversikten administrerende direktør Espen Remme har sendt til styret.