Rundt nyttår ble forretnings- og utviklingseiendommene i Storgata 41-43 og 45 i Moldesentrum lagt ut til salgs på finn.no.

Eiendommene, som begge ble bygget i 1949, har en prisantydning på 63 millioner kroner.

– Det kan godt være at dette er den eiendommen i Molde som er lagt ut til høyest pris, uten at jeg kan si det sikkert. Det har nok blitt omsatt eiendommer til høyere summer, men det har vært transaksjoner som har skjedd utenfor det kommersielle markedet på finn.no, sier Odd Arild Sæther i Møre Eiendomsmegling.

– Hvorvidt det er dyrt er relativt, da dette er en næringseiendom som baserer seg på en leieinntekt. 41-43 er totalrenovert og fremstår som nytt, mens 45 fremstår som et utviklingsprosjekt til næring eller bolig, legger han til.

Renovert

Sæther sier at det er Sparebank Eiendom AS, eid av Sparebanken Møre, som eier eiendommene i dag.

På 1960-tallet ble det endret takkonstruksjon på bygget i Storgata 45, og på 1970-tallet ble det påbygget 3. og 4. etasje.

I 2010/2011 ble bygget i Storgata 41-43 totalrenovert og hevet med en etasje.

Leieforholdene følger i salget

I dag er det Sparebanken Møre, U. Aandahls Eftf AS, Kværner og Proffice Management som leier i Storgata 41-43. Cirka 490m² blir brukt som fellesareal, mens cirka 45m² står ledig.

I Storgata 45 leier Romsdalen bygg cirka 330m². Resten av bygget står ledig.

I eiendomsannonsen heter det at leieforholdene følger i salget.

Krever finansielle muskler

Sæther sier at det har vært en del interesse rundt eiendommene, uten at det har ført til seriøse tilbud.

– Det er begrenset med aktører som har finansielle muskler og kompetanse til å kjøpe slike eiendommer. Eiendommene ligger imidlertid svært sentralt og strategisk til i sentrum, det er sikre leieforhold og man har tilgang til parkering. Jeg har derfor tro på at den riktige kjøperen kommer på banen innen rimelig tid, sier han.