En 32 år gammel etnisk norsk mann fra Verdal er pågrepet og siktet for deltakelse i ekstremistgruppen IS. Mannen ble tirsdag utlevert fra Tyrkia til Norge, melder TV 2.

Den 32 år gamle konvertitten reiste fra Norge til Syria i 2014 etter å ha forsvunnet fra psykiatrisk behandling. Han ga senere gitt livstegn fra seg fra IS-hovedstaden Raqqa i Syria.

I juni i år krysset han grensen til Tyrkia og ble pågrepet av tyrkiske myndigheter.

Han har sittet fengslet i byen Gaziantep fram til han ble utlevert til Norge. Mannen er en av tre trøndere som reiste til Syria.

– Politiets sikkerhetstjeneste (PST) pågrep tirsdag kveld en mann. Han er norsk borger i 30-årene, og er siktet for deltakelse i en terrororganisasjon. Han har en tid sittet fengslet i Tyrkia og ble i går returnert til Norge ledsaget av tjenestemenn fra PST og pågrepet ved ankomst. Vedkommende vil bli fremstilt for varetektsfengsling en av de nærmeste dagene, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til TV2.

De to første som dro var et par, en kvinne fra Verdal og en mann fra Levanger. Begge var i 20-årene. Mannen, som nå er utlevert fra Tyrkia, var en bekjent av paret og dro noe senere. Mannen fra Levanger skal ha blitt drept i Syria.

Fem personer i Norge er så langt dømt for deltakelse i terrorgruppa Islamsk Stat. Flere sitter i varetekt, og det er ventet at rettssakene deres vil bli gjennomført i løpet av høsten. Totalt har rundt 90 personer reist fra Norge for å slutte seg til terrorgruppa Islamsk Stat.