Sjur August Waagbø har brukt sommeren hos Telenor, der han har har jobbet med å utvikle morgensdagens tjenester for Telenors kunder, skriver Telenor i en pressemelding.

Moldenseren studerer til vanlig industriell økonomi ved NTNU og har hatt utveksling i Cape Town i Sør-Afrika. I sommer var han en av 14 som kom gjennom nåløyet og fikk sommerjobb i Telenor.

- Sammen med andre studenter gir han Telenor viktige impulser i sommermånedene, heter det i pressemeldingen.

Tingenes internett

– Jeg har jobbet med tingenes internett (IoT) med tre andre sommerstudenter. Der vurderer vi hvilke steg Telenor skal bli markedsledende innen IoT. Det innebærer å vurdere hvilke teknologier Telenor burde satse på, hvilken stilling de skal ta til mulighetene innen IoT og hvordan markedet er i dag, sier Waagbø i Telenors pressemelding.

– Arbeidet har vært variert, og med utdanningen min har jeg vært innom alle emner. Sterkest stiller jeg nok på teknologiforståelse, men å ha kunnskap på flere områder gjør at jeg kan bidra med et helhetlig syn på problemstillinger. Teamet var godt sammensatt da vi satt med ulik kompetanse som utfyller hverandre, og alle har et forhold til de fleste områdene vi er innom.

– Hvordan har møtet med arbeidslivet vært for deg som student?

– Møtet med arbeidslivet har vært stort sett som forventet. Jeg arbeider med dyktige mennesker, og problemstillinger i næringslivet har mye mer usikkerhet knyttet til seg sammenlignet med problemstillinger man ser på i universitetssammenheng.  En annen erfaring som er mer spesifikk til Telenor er at større organisasjoner har mange involverte parter og at prosesser tar tid. Oppgaven vi jobber med er veldig relevant for Telenor i framtiden, og i møte med deler av Telenor og kunder og leverandører blir vi mottatt som om vi skulle vært vanlige ansatte – noe som er viktig for arbeidet. Alt i alt er det kun positive sider å trekke frem, sier 22-åringen.

- Nyttig for Telenor Norge

Telenor Norge bruker bevisst studenter for å blåse liv i organisasjonen om sommeren.

– Sjur August var et friskt tilskudd hos oss, og sommerstudentene er viktige. De bidrar med kunnskap og nysgjerrighet, egenskaper som er verdifulle rundt nyskaping og innovasjon. Studentene utfordrer vår måte å jobbe på, og det er alltid nyttig. Ambisjonen er at studentene skal få en smakebit på hvordan det er å jobbe i Telenor og vurdere oss som en spennende arbeidsplass når de er ferdig utdannet, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge i pressemeldingen.