Høgskolens åpningsseremoni ble holdt på Rådhusplassen onsdag, under blå himmel og med strålende solskinn. Scene var rigget opp for anledningen og flere hundre studenter kom for å feire starten på et nytt år med studier og for å ønske om lag 1000 nye studenter fra fjern og nær velkommen til Høgskolen i Molde.

Musikalsk velkommen

Studentene ønsket velkommen av Høgskoledirektør Gerd Marit Langøy:

– Det er alltid en fest når vi kan ønske mer enn 1000 nye studenter velkommen til Molde, sa hun.

Den årlige seremonien var full av musikalske innslag. Seremonien ble åpnet klokka 11 med jazzlåten «Halleluja how I love her so» framført av Beckpackers. Halvvegs i programmet delte de scena med Lærlingane som framførte den kraftfulle låten «Try».

Studiemiljøkoordinator Rolf Magnus Orø tok deretter over som konferansier og introduserte Ordfører Torgeir Dahl (H).

– Håper dere blir

Ordføreren fortalte studentene om målsettingen om å nå 30.000 innbyggere i Molde, og at han håper at studentene ser muligheter som fører til at de ønsker å slå seg til ro i regionen.

Han fortalte deretter om hvilke muligheter Molde som by og region har å tilby for unge voksne. Han trakk blant annet fram bredde i yrkeslivet, høg kvalitet på utdanning og et rikt kultur- og idrettstilbud.

– Som dere kanskje skjønner er vi er stolte over byen og regionen vår – og vi er glade for at dere har valgt å bli en del av den. Vi inviterer dere til å ta del i bylivet, også utenfor Høgskolen, også håper vi dere vurderer å bli i regionen når dere er ferdige med studiene, avsluttet ordføreren.

– Del av et større bilde

Rektor Hallgeir Gammelsæter holdt også tale til de nye studentene. Han snakket om forventninger til gode karakterer, målet om en relevant jobb og viktigheten av å trives som student.

– Når dere er ferdig å studere skal dere forhåpentligvis ut å jobbe. Vi er alle del av et større bilde. Det er dere som en dag skal betale min pensjon, sa rektor til latter fra publikum.

– Men i dette bildet er det mange individuelle historier. Det vi alle leter etter er det gode liv. Derfor må vi huske på at vi skal like både studiene og senere jobben. Vi må huske på å trives gjennom reisa livet er, la han til.

Delte ut priser

Sparebank 1 SMN, Gjensidige Nordmøre og Romsdal og Sparebanken Møre delte deretter ut priser:

Høgskolelektor Linda Bøyum-Folkeseth mottok pedagogisk pris. Hennes evner til å videreføre kunnskap i forelesninger ble lagt vekt på i utvelgelsen.

Student Robin Lange fikk prisen for å være framdriver av godt studiemiljø og professor Kai Olsen fikk pris for god kunnskapsformidling.

Åpningsuke

Før alvoret begynner og studentene skal innta forelesninger og lesesaler er det først duket for den to uker lange Åpningsuka.

Programmet er fult av aktiviteter som skal gi studentene en smidig start på det sosiale livet på Høgskolen. Mange av aktivitetene er lagt til bysentrum og studentene vil bli godt synlig i bybildet de neste dagene.

Det hele sparkes i gang med konsert på Rådhusplassen onsdag kveld. I fjor spilte Red Hot gratis for studenter og innbyggere. I år står Onkl P og De Fjerne Slektningene på plakaten.