Bilparken til Molde-politiet tynnes ut. På forsommeren måtte de vrake én og selge to fordi de var utrangerte. Men ingen nye politibiler er kommet til.

Tre i manko

– To av bilene ble solgt, den tredje ble kjørt til skroting. Det betyr at vi nå har tre biler mindre enn tidligere, og slik vil det være inntil vi får økonomi til å kjøpe inn nye biler. Vi vet ikke når det vil skje, sier Per Karstein Røv, politistasjonssjef i Molde.

– Påvirker dette det daglige arbeidet deres?

– Vi skulle veldig gjerne hatt flere biler, men akkurat nå er det ikke økonomi til det. Vi har behov for flere biler, sier Røv til Rbnett, men sier de på tross av en tynnere bilstall klarer å opprettholde daglige patruljer.

– For å yte en enda bedre service, spesielt ute i distriktene, hadde det vært en fordel med flere biler, understreker han.

16.000 kroner

I mai måned sa Røv til Rbnett at de har et betydelig behov for oppgradering av bilparken. Det har de fortsatt.

Felles pott

Røv vet ikke noe om når de kan få penger til å kjøpe nye bier.

– Vil slike midler øremerkes eller vil de «konkurrere» med penger til å opprettholde bemanningen?

– Politidistriktene får ikke øremerkede midler til kjøp av biler. Alle investeringer må dekkes innenfor tildelt ramme, det vil si at investeringsmidler «konkurrerer» med blant annet ansettelser, forklarer han.

Harde prioriteringer

Budsjettet for politiet i Møre og Romsdal er i år på 410 millioner kroner – mot 415 millioner kroner i fjor. Det betyr at politiet opplever en hard kamp om prioriteringene.

– Hva med uttransportering av personer til utlandet – har dette økt i omfang her lokalt?

– Her i romsdalsregionen har ikke dette vært en særlig byrde. I vårt område er uttransportering først og fremst knyttet opp mot asylmottakene som ligger på Nordmøre.

Tidligere i sommer kom det fram at Møre og Romsdal har færrest politi per innbygger i Norge. Du kan lese om dette her (krever abonnement).