En utenlandsk mann i 30-åra er bekreftet omkommet etter at han hoppet i fallskjerm fra Katthammaren i Nesset søndag ettermiddag.

Fant skjerm i fjellveggen

Mannen ble meldt savnet av en kamerat kort tid etter hoppet. Nødetatene mottok meldingen klokken 12.12 søndag ettermiddag og hoppet skal ha skjedd omtrent 20 minutter før det. Det ble straks satt i gang en redningsaksjon og helikopter ble rekvirert.

Omtrent to timer senere hadde redningsmannskapene observert en fallskjerm oppe i fjellveggen. Både et Sea King-helikopter og ambulansehelikopter måtte bistå for å nå opp til basehopperen, som ble funnet på omtrent 1000 meters høgde.

Funnet død

Før mannen kunne berges ned ble ambulansehelikopter med en klatrer fra redningsmannskapet og en lege sendt opp for bidstå mannen, han var imidlertid allerede død.

- De kunne konstatere at han var død på stedet, sier operasjonsleder Jan Helge Kjøl fra Møre og Romsdal politidistrikt til Rbnett.

Pårørende var ikke varslet om dødsfallet klokken 15.30 søndag ettermiddag. Sea King-helikopteret og mannskap jobbet da med å hente den omkomne mannen fra fjellet.

Forsvant fra kamerat

Mannen som omkom skal ha hoppet sammen med en kamerat. Kameraten hoppet først og ifølge forklaringen han har gitt til redningsmannskapene kom den omkomne mannen like bak. Han skal ha truffet fjellveggen undervegs i hoppet.

I tillegg ambulansepersonell med helikopter, Sea King-helikopteret og politiet, deltok også Romsdal alpine redningsgruppe i aksjonen.

Dette er den fjerde hendelsen med dødelig utfall i Romsdal denne uka.