På den smale fylkesvegen ved Gudbrandsjuvet i Valldalen traff ulykkesbussen fra Ukraina en personbil, deretter fortsatte ferden utfor vegen.

Dette opplyser politiet etter ulykken som ble meldt kokka 16.23 lørdag ettermiddag. Bussen var på veg fra Trollstigen og møtte en privatbil på fylkesveg 63 ved Grønning.

Her er vegen smal og de to kjøretøyene skal ha sneiet borti hverandre. Da bussen skulle inn mot midten av vegen igjen skal bussjåføren ha mistet kontroll over kjøretøyet og den havnet i autovernet på motsatt side av vegen. Autovernet ga etter og bussen veltet over på siden og utfor en fem-seks meter høy skråning og landet på taket.

Ikke promillekjøring

14 passasjerer ble brakt til sjukehus etter ulykken. Fire av disse ble sendt til sjukehus i Molde med luftambulanse, mens 10 andre ble sendt til Ålesund.

De øvrige ble samlet på skolen i Valldal etter ulykken. Her ble det etablert krisemottakssenter, og de passasjerene som ikke ble fysisk skadd ble innlosjert i Valldal.

Bussen hadde passsjerer fra Sør-Europa, skriver NRK.

Straumen Bil fra Vestnes fjernet i natt bussen fra ulykkesstedet, og trafikken går nå som normalt gjennom fylkesveg 63 i Valldalen. Ingen av førerne som var innblandet i ulykken er mistenkt for promillekjøring, opplyser politiet.

Fylkesvegen mellom Trollstigen og Geiranger er en av de mest besøkte turistvegene i Norge.

Fire personer ble brakt til sykehus i Molde etter bussulykken. Foto: Odd Roar Lange