Både Malmefjordens Idar Moen og Eidsvåg og Eidsøras Egil Magne Hammervold har imponert i norgescupen i felthurtig i Troms i forkant av landsskytterstevnet.

Spesielt Idar Moen har fått det til å klaffe meget bra med tredjeplass sammenlagt etter totalt seks stevner. Egil Magne Hammervold har ikke fått det til å klaffe like bra, men med 12. plass sammenlagt, er også han klar for tirsdagens finale.

Finaler

Finalen i norgescupen er ny av året og skytes i tillegg til de øvrige konkurransene som kvalifiserer til fredagens TV-finaler. De 16 beste i Stang og felthurtig, skal skyte finalen tirsdag. I tillegg til innsatsen i felthurtig, har Idar Moen også skutt Stang der han endte på 22. plass sammenlagt. Hans beste resultat på Stangen var 25 treff.

- Nja, jeg skulle jo skutt enda bedre, men jeg har vel ikke lov å klage. Jeg skjøt meg jo opp igjen til tredjeplassen sammenlaget foran finalen vi skal skyte tirsdag, sier Idar Moen som i går ettermiddag avsluttet de tre cupstevnene med 7,21 i Balsfjord.

Det spesielle i norgescupen, er at hver skytter kan skyte inntil tre runder. Idar sikret litt på den første runden i Balsfjord, før han satset alt på den andre. Den siste endte i bare ”tull”, i følge han selv.

Så ble det rot

- Ja, jeg startet med 7,21 sekunder som ble det beste resultatet mitt. Da holdt jeg igjen bittelitt. På det andre forsøket ga jeg alt og gamblet litt. Jeg passerte tre skudd på 5,97, men fikk bom på det tredje skuddet og måtte benytte ytterligere ett skudd. Den siste serien ble bare rot, oppsummerer Idar Moen som plasserte seg foran Egil Magne hammervold på alle tre stevnene denne gang.

Foran mandagens feltrunde, der femteklassingene skal kvalifisere seg for TV-finale fredag, lover Idar å holde igjen såpass at han ”nøyer seg” med 7-tallet om han treffer.

- Enten får jeg finale, eller så går det rett vest. Jeg må satse, men holde igjen slik at jeg forhåpentligvis treffer blinkene. Det er kun tre skudd og tre treff som holder for finale, sier Idar Moen.