Det koker på Bryggjen i Bud. Som vanlig sprenger de alle buffétrekorder. Heimelaget fiskemat ryker unna i enorme volum. Men gammelsalta sei og fiskeball med bacon kan man også bli tørst av.

Derfor har Bryggjen-sjef John Einar Solheim nå lansert sitt «eget» øl.

- Det var Thor Rosvold fra Røros Mat som serverte meg ideen. Mange kjente spisesteder har gjort det samme, men ikke her omkring. Nå har også vi et eget øl, brygget av Atna i Østerdalen. Det er et kraftig og friskt øl som verken er pasteurisert eller filtrert. Det passer godt til maten som vi serverer. Og så liker jeg selvsagt logoen, gliser Solheim.

Solheim er nemlig kjent for skipperlue (utasundslue) og snurrebart. Skum i barten blir det av denne typen brygg.

– Det er kjekt å tilby vår egen ølsort til middagsgjestene. Det har gått bra unna den første uka vi har hatt Bryggjen-brygget, som er en øl som Atna produserer fra før av, sier John Einar Solheim.

- Det er artig at John Einar likte ideen. Han har absolutt sin egen karakteristiske stil, som passer perfekt på en flaskelogo. Det er etter hvert mange restauranter og spisesteder som har gjort det samme, men ikke på Møre, sier Thor Rosvold fra Røros Mat, som representerer 35 lokalmat-produsenter i Røros og omegn.