Statens vegvesen melder at hovedvegen gjennom Sunndalen, riksveg 70, blir nattestengt to netter; tirsdag 2. august og onsdag 3. august fra klokka 18.00 til 06.00.

- Årsaken til at vegen blir stengt er at de midlertidige kjørebruene som har vært i bruk under utbedringene av brua skal fjernes, forteller byggeleder Arild Vikan i ei pressemelding.

Til Rbnett forteller Vikan at det etter dette ikke er planlagt flere stengninger relatert til bruvedlikehold på denne strekningen. Asfaltering skal etter planen skje i midten av august.

Det siste året har det vært gjennomført flere bruprosjekt i Sunndal, og vegen har vært helt nattestengt og delvis stengt i flere perioder.

Nå er det det omfattende arbeidet med Bjørbekkjebrua som skal avsluttes.

Omkjøring når rv. 70 er stengt

Det er ikke lokal omkjøring gjennom dalen, så alle som skal nordover i denne perioden anbefales å kjøre E39 og ferjesambandet Halsa-Kanestrøm. Trafikken sørover anbefales å kjøre E39 gjennom Møre og Romsdal, og trafikken mot Østlandet anbefales å kjøre E136 gjennom Romsdalen.

- Det er også mulig å kjøre fv. 670 ferjesambandet Kvanne-Rykkjem og fv. 65 gjennom Rindal. Ferja har kapasitet på 35 personbilenheter og går ikke om natta, melder Vegvesenet.

Det blir heller ikke mulig for gående og syklende å komme over. Nettbuss innstiller også sine avganger i stengeperioden.

Det blir gitt informasjon med skilt der trafikantene kan velge en annen rute. Det er skiltet på Klett, Oppdal, ved Øydegardskrysset ved Krifast, Tovenkrysset, Furu og Dombås.