Det var mange som sperret opp øynene da de gikk forbi «Tollboden» i Storgata 4 i Molde sentrum mandag. En hel koloni med smekre utstillingsdukker var nemlig ute i det nydelige sommerværet. Det kunne minne om en god, gammeldags nudistleir, så vi måtte bare stoppe og finne ut hva det var som foregikk. Tomm Håvard Stenseth fortalte oss den nakne sannhet.

Lang fartstid

– Her er det rett og slett opprydding i stor stil, fordi garasjen er overfylt av butikkinventar og utstillinger. Her er det butikkdukker som har vært med på mye gjennom mange års butikkdrift i forskjellige lokaler. Nå skal de fram i lyset. Jeg klargjør nå for et ganske så spesielt garasjesalg, som vi skal arrangere i neste uke, sier Tomm Håvard Stenseth til Romsdals Budstikke.

Det er ikke snakk om å la dukkene gå dukken. Stenseth understreker at dette er utstillingsdukker som er i bra forfatning, i alle fall de fleste av dem. Flere har både hode og hår, andre leveres uten. Dukkene tåler tidens tann godt og kan gjøre stor nytte for seg i uoverskuelig framtid – enten det er som vindusmodeller i butikker, eller for den saks skyld et litt vakrere fugleskremsel.

Flest kvinner

Godt med sol på kroppen: Etter lengre tids mørk og trist tilværelse i garasjen, fikk utstillingsdukkene endelig komme ut i sollyset mandag. Nå skal de selges. Foto: Eirik Heen

– Vi har tre mannlige utstillingsdukker, resten er «kvinner». Det har vært litt av en jobb å sette sammen alle kroppsdelene. Noen har skavanker, andre er strøkne. Prisene vil reflektere dette. Det kan dreie seg om fra et par hundre kroner til en tusenlapp, sier Stenseth.

Han understreker at det kan være flere bruksområder, slett ikke bare butikkutstillinger.

Litt av hvert

– Dukker som dette kan også gjøre nytte for seg i kunstprosjekt, eller kanskje noen har en sprelsk ide i hagen. Jeg tror det blir en bra interesse rundt dette garasjesalget, også fordi vi har andre butikkrelaterte saker og ting. Innredninger, speilstativ, butikkdisker og slike ting, sier Stenseth.

Han gleder seg til det spesielle garasjesalget. Det gjør nok også utstillingsdukkene. Flere av dem har tross alt levd i støvete mørke i en garasje i opptil flere år. Tomm Håvard Stenseth håper at mange skuelystne dukker opp.

– Det blir garasjesalg fra mandag og ut uka, sier han.

Godt med sol på kroppen: Etter lengre tids mørk og trist tilværelse i garasjen, fikk utstillingsdukkene endelig komme ut i sollyset mandag. Nå skal de selges. Foto: Eirik Heen