Kjell Ingvar Dale er leder i Grisvåglærå velforening. Men alt er ikke vel ute på holmen, understreker han.

Båtfolket forbanner seg over at noen har stjålet gassgrillen ved gapahuken tre sommere på rad. Dette er en grill for allmennheten, men nå har velforeningen gitt opp hele grillprosjektet.

– Vi har gått over til billig tradisjonell grill der folk må ha med seg grillkull. Det hjalp ikke en gang at vi låste fast gassgrillen med kjetting og hengelås. Den ble stjålet likevel. Og det fra en holme midt i en fjord. Tjuvpakket må altså ha brukt båt. Det verste er at det har skjedd tre sommere på rad. Helt utrolig. Og veldig simpelt gjort, sier Kjell Ingvar Dale.

Dyre griller

Den første gassgrillen ble stjålet sommeren 2014. Den kostet rundt 5000 kroner. Ny gassgrill ble kjøpt inn av velforeningens medlemmer, men neste sommer var grilltjuveriet et faktum igjen. Det samme skjedde tidligere i sommer.

– Det var da vi ga opp hele grillprosjektet. Når en gassgrill ikke kan få stå i fred sjøl midtfjords, hva kan vi da gjøre? Det hjalp ikke med kjetting og lås. Vi får håpe at grilltjuven ikke blir like fristet av kullgrillen vi nå har satt ut på Grisvåglærå. Alt vi har fått til på holmen er basert på dugnad, så dette er både ubegripelig og bittert, sier Dale.

Populær holme

Han forteller at Grisvåglærå er blitt en stadig mer populær møteplass for båtfolket de siste årene.   Både kortreiste og langreiste. Båteiere fra flere lokale småbåthavner er med og bidrar.

Det er laget til et ordentlig fint uteområde og ei super naturhavn, som bare ligger fem minutters båttur fra Elnesvågen småbåthavn.  Gapahuken er mye brukt av båtfamilier som griller og koser seg. Derfor var det så kjekt med gassgrill.

– Det må være litt av en bismak for den som nå griller med stjålet grill. At det går an å synke så lavt, sier Kjell Ingvar Dale.

Stadige grilltjuveri fra Grisvåglærå i Fræna. Velforening gir opp og har kjøpt inn kullgrill. Foto: Privat
Kjell Ingvar Dale er leder i Grisvåglærå vel. Foto: Eirik Heen