Det er ikke mange andre klubber som kan skimte med fem jentelag fra en og samme klubb på Dana cup. MFK jenter 14, 15, 16, 17 og 19 har tatt turen til Danmark for å forsvare byens ære.

I fjor vant jenter 19 hele turneringa på Ekebergsletta, og Norway cup-vinnerne har for alvor fått smaken på gull. Men for trener og sportslig leder i breddeavdelinga til MFK, Jørund Svensli, er det første målet å komme seg til A-sluttspillet.

Da kan alt skje

- Klarer vi det, kan alt skje. Vi setter oss ikke mål før etter de tre innledende rundene, sier han. Svensli forteller fotballjentene er i storform.

- Vi liker cup. Vi er en gjeng med vinnere som er vant til å vinne. Vi har en solid tropp. Jeg er trener for J19 og J17, med totalt 29 spillere. Og vi er klare for å gi alt, det kan jeg garantere. Vi har tilnærmet full tropp, med få skader, sier han.

Viktig støtteapparat

Svensli trekker også fram et rutinert støtteapparat som avgjørende for turneringa.

- Folket rundt har mye kompetanse. Det er viktig i ei turnering. Det er mye som skal klaffe hvis man skal nå langt. Måten man håndterer alt rundt kampene er viktig. Vi må sørge for at jentene spiser når de skal, at de restituerer godt, og får nok søvn. Det har vi flinke folk som tar seg av, sier han.

Minner for livet

For MFK-jentene er det viktig å reise og delta på noe de synes er gøy og sosialt. Svensli beskriver Dana Cup som et hakk opp fra Norway cup. Her er motstanderene flere og tøffere.

- Vi burde kanskje vært hjemme og ladet opp til en tøff høstsesong. Det er heller ikke optimalt i forkant av en vanskelig cupkamp mot LSK-kvinner neste onsdag. Men det er viktig at jentene får delta på nye sosialt, treffe nye folk og få opplevelser de vil huske for resten av livet, sier Svensli.