Statens vegvesen har plassert en ny vindmålermast på Midsund for å få enda mer informasjon om vindforholdene for den planlagte hengebrua over Julsundet.

Fra før av er det montert opp to vindmålere - en på hver side av fjorden, der brutårna vil komme. Begge 50 meter høye. I begynnelsen av juli ble det satt opp ei tredje mast, denne rager 70 meter opp i været.

Tre målepunkt

De to eldre mastene har samlet data om vindforholdene siden årsskiftet 2013/2014.

- Mastene skal fortsatt stå der, mens den nye stålmasta skal gi enda sikrere data om vindforhold, blant annet kastevind, i området der brutårnet skal plasseres, skriver Vegvesenet i ei pressemelding.

Erfaringer

Alle vindmålerne samler data parallelt.

- Vindmålermastene vil gi oss mest mulig informasjon om vindforholdene, og vil bli en god erfaringsbase både for den permanente brua, og ikke minst også forventet vind som man må ta hensyn til under bygging av brua, forteller prosjektleder Harald Inge Johnsen.

Så langt viser vindmålemastene at vindforholdene er overkommelige og at brua er dimensjonert med god margin for vindforholdene.

God margin

Masta er plassert på Nautneset, på tomta til Salmar sitt oppdrettsanlegg. Den ble montert og satt i drift 3. juli av Kjeller Vindteknikk, på oppdrag fra Statens vegvesen.

Når brua er ferdig, får den brutårn som er 250 meter høye, og kjørebanen blir 70 meter over havet.