Mandag 18. juli la Edda Fides ut på tur som cruiseskip med riggspotting som tema. Turen gikk fra Haugesund, via Stavanger og ut i Nordsjøen.

I dag klokken 12.00 ankommer offshore-skipet Molde.

- Vi nærmer oss innspurten av en svært vellykket tur. Været har vært strålende, og vi har sett og opplevd noen av plattformgigantene på nært hold, sier hotellsjef Bjørn Erik Julseth i Edda Accommodation torsdag.

Bursdagsfeiring om bord

Han melder om meget god stemning om bord.

- En av våre yngre gjester, Henrik fra Skudenes, feirer bursdagen sin i går. Selv om han kanskje ikke er den første, kan det ikke være mange som får feire 13-årsdagen sin på Trollfeltet i Nordsjøen, sier Julseth.

Skal skape vannfyrverkeri

Mellom Tautra i Midtfjorden og Hagset på Otrøya fredag skal kaptein Ole Kjørlien starte skipets brannslukkingspumper.

- Planen er å skape et vannfyrverkeri for bursdagsbarnet, gjestene og andre som er i området når vi ankommer mellom klokken 09.30 og 10.00, avhengig av vind og strøm i farvannet, sier Julseth.

Pumpene pumper ut 2000 liter vann per sekund, og vannsøylene når rundt 100 meter over vannflaten.

- Vi hadde opprinnelig tenkt å gjøre dette ved ankomst Molde, men da ville nedbørsrekorden i byen være truet, sier Julseth.

- Dårlig butikk

På turen med Edda Fides er det 60 mannskap og 62 passasjerer. På et vanlig cruiseskip er det dobbelt så mange passasjerer per ansatt om bord, skriver Sysla.

- Det er dårlig butikk, men de som er med oss blir godt ivaretatt, sier Julseth til Sysla.

Han sa til Romsdals Budstikke tidligere i juli at kort tid mellom lansering og avreise kan være årsaken til manglende interesse.

– Vi tok en råsjanse, nå må vi se på hvor det gikk galt, sa Julseth.

Bildet er tatt ved Troll A på Trollfeltet i Nordsjøen torsdag. Foto: Nils Olav Nygård