Kommunen har ønsket å legge til rette for at fiskeribedriften Vikenco kan ekspandere sin virksomhet på Rindarøya. Reguleringsplanen for området, som ble vedtatt av kommunestyret i februar, har imidlertid skapt stor strid.

De to store stridsområdene har vært at makshøgde for industribygg økes fra ni til 17 meter, og at også Karlsholmen blir tatt med i planutkastet.

Rindarøy Velforening mener industribyggene vil bli for store og dominerende, og dermed vil være svært skjemmende for beboere i området. Velforeningen klaget vedtaket inn til Fylkesmannen tidligere i år.

Fylkesmannen mener imidlertid at det er opp til kommunen å vurdere viktigheten av utviklingen av industrien på området opp mot de ulempene naboene utsettes for, og stadfester kommunens vedtak i saka.

- En har gjennom planen ønsket å legge til rette for videreutvikling av en viktig næring for kommunen. Kommunestyret har vært kjent med naboene sine motforestillinger i denne sammenhengen, men har likevel lagt større vekt på samfunnsomsyna bak næringsutvikling enn de ulempene dette vil kunne få for omgivelsene. Det er i utgangspunktet opp til kommunestyret å avgjøre hvordan de ulike omsynene skal veies opp mot hverandre, og fylkesmannen har etter dette ingen vesentlige merknader til denne vurderingen, heter det i Fylkesmannens vurdering.

Fylkesmannen behandlet også en klage fra en privatperson, som mener reguleringsplanen fører til at han ikke kan disponere sin eiendom slik han ønsker. Heller ikke denne klagen vant fram.