Sondre Flovik studerer IT og informasjonssystemer ved Universitetet i Agder (UiA) i Kristiandsand, hvor han har gjennomført to av tre år av en bachelorgrad som systemutvikler.

- Relevant for fremtiden

Sommerjobben hos Electronic Arts (EA) i Madrid fikk han nyss på gjennom kompetansetorget for UiA - en portal for å skape tettere samarbeid mellom universitetets studenter og arbeidslivet.

- Etter jeg hadde søkt på sommerjobben, fikk jeg en e-post fra EAs rekrutteringsansvarlig som ba meg om å ta en to timers lang skriftligtest. Denne inkluderte oversettingsoppgaver og skjermbilder fra spill hvor jeg skulle finne feil og foreslå hvordandisse kunne løses. Jeg fikk også tilsendt et Excel-ark med både engelske og norske setninger. Her skulle jeg kontrollereat den oversatte teksten ga samme informasjon som den originale, og markere eventuelle forandringer jeg gjorde, sier Flovik.

Dagen etter han hadde tatt testen, fikk han tilbud om et telefonintervju samme uke.

- Jeg ble veldig glad da jeg fikk vite at sommerjobben var min. Den er relevant for jobb i fremtiden, men også for min personlige interesse for spill, sier Flovik.

Lang prosess

Flovik jobber i all hovedsak med det som kalles «Localization Testing».

- Når en testversjon av et spill er klart, blir det sendt videre til EA Madrid. Jobben min er å gå gjennom spillet for å kontrollere oversettelser og se hvordan teksten skal presenteres. Jeg har ansvar for å gjøre eventuelle tekstforandringer om oversettelsen er dårlig, eller hvis den ikke passer på skjermbildet grunnet lengdeforskjeller. Det jeg ikke får gjort noe med selv, rapporterer jeg inn til utvikleravdelingen. Denne prosessen gjentas flere ganger helt til produktet er klart for lansering.

- En fantastisk mulighet

EA, som er en amerikansk utvikler, markedsfører, utgiver og distributør av videospill, ble etablert 28. mai i 1982. I 2015 hadde selskapet 8 400 ansatte, og en omsetning på 4,5 milliarder dollar.

Flovik sier at det er en fantastisk mulighet å jobbe for et så stort selskap.

- Jeg får mye ansvar og føler at de har tillitt til meg og jobben jeg gjør. Som spillinteressert har jeg spilt flere av EA sine spilli mange år, så det er veldig spennende å få jobbe med de samme spillene nå.

Trangt nåløye

Flovik hadde sin første arbeidsdag 6. juli, og har kontrakt til 14. august.

- Kontrakten er prosjektbetinget, og kan bli forlenget dersom prosjektet jeg jobber på blir utsatt.

- Er dette drømmejobben?

- En jobb for EA i Madrid troner veldig høyt på listen.Det er vanskelig å si om det er drømmejobben etter en knapp uke i arbeid, men så langt trives jeg svært godt. Jeg håper på å jobbe mer med den funksjonelleutviklingen av spill en gang i fremtiden, selv om nåløyet er ganske trangt, sier Flovik.