I slutten av juni gikk Fjellfestivalen ut og søkte etter en festivaleventyrer som skal gjennomføre et festivalmaraton ved å delta på så mange arrangement som overhodet mulig.

Eventyreren skal synliggjøre festivalen gjennom sosiale medier hele uka.

Ei uke som eventyrer

Heather Ørbeck Eliassen (23) har bare kjørt forbi Åndalsnes før. Nå skal hun bo her ei uke – og få med seg så mye som mulig som festivaleventyrer for Norsk Fjellfestival.

Hun beskriver seg selv som ei jente som er glad i naturen, og er en ihuga festivalgjenger, med frivilligerfaring fra blant andre Øyafestivalen, Norwegian Wood og Dokumentarfilmfestivalen i Volda. Heather studerer til daglig journalistikk i Volda – og jobber med film, foto og sosiale medier hos Globus Media.

- Dette blir spennende!

- Hvorfor søkte du på dette?

- Jeg er interessert i tv-produksjon og sosiale medier. I tillegg får man oppleve mye forskjellig ved å være med på noe sånt, sier hun, som kommer til å ha et tett program fra hun kommer søndag.

- Det er stor bredde i festivalen, med både turer, musikk og annet. Jeg vil klatre ute og håper på en tur til Mannen. Det hadde vært kult å få lagt inn i programmet. Og så vil jeg padle, sier hun, som er vant til - og glad i - friluftsliv siden oppveksten, men som kanskje ikke er den som går mest på toppturer, ifølge seg sjøl.

- Hvordan blir det å bo her ei uke?

- Det er jo veldig, veldig fint i området, så det blir en opplevelse bare det. Jeg gleder meg veldig. Alt av natur er annerledes enn der jeg vokste opp, sier 23-åringen som reiser nordvestover uten annet selskap enn kamera og goprokamera, som skal brukes både høyt og lavt gjennom festivaluka.

- Jeg har jo aldri vært på festivalen før, så jeg kan jo komme med perspektiv utenfra, påpeker hun.

- Perfekt kandidat

- Vi valgte Heather fordi hun har erfaring som festivalgjenger og frivillig fra andre festivaler, men har aldri vært i Romsdalen og på Norsk Fjellfestival! Det må vi gjøre noe med – og ser på henne som en perfekt kandidat til å vise hva festivalen kan by på gjennom helt ferske og upåvirkede øyne. Hun behersker både foto, tekst og video – og har sosiale medier som en selvfølgelighet både privat og i jobbsammenheng. Vi har trua på at Heather vil kunne vise festivalens bredde – fra det snille og barnevennlige til det rå og spektakulære, og er klar for å gi henne ei festivalmaratonuke hun sent vil glemme, skriver festivalen i ei pressemelding.

Følg festivaleventyrerens ferd på @festivaleventyreren og @norskfjellfestival på instagram, og på Norsk Fjellfestivals facebookside.