Finansavisen melder i fredagens utgave at Aker kan notere seg en papirgevinst på 4,7 milliarder kroner fra Det norske oljeselskap. Aker Capital eier 66,93 prosent av selskapet. Det norske oljeselskap har økt aksjeverdien fra 55 kroner i januar til 101,40 kroner torsdag. Hele 84 prosent siden starten av året.

- Vi kommenterer ikke kortsiktige svingninger, men vi er veldig fornøyd med utviklingen i Det norske oljeselskap, sier kommunikasjonsdirektør i Aker, Atle Kigen, til Finansavisen.

- Sammenslåingen med BP gjør at dette blir et veldig spennende selskap.

Kursen steg med seks kroner umiddelbart da fusjonen med BP Norge ble kjent, og har verdien har økt siden. Ifølge Det norske selv vil det nyfusjonerte selskapet kunne bli den nest største produsenten på norsk sokkel i 2023.

- Kvaliteten på Det norske er blitt bedre, sett med investorenes øyne. Etter fusjonen med BP, som var klart innvannende for aksjonærene, er selskapet blitt større, mens kapitalkostnaden er redusert og risikoen er blitt mindre, sier analytiker Teodor Sveen-Nilsen i Swedbank til Finansavisen.