Det sier Kristiansunds ordfører Kjell Neergaard. Han var på veg til hytta da han fikk beskjed om at dommen i sjukehussaka var klar. Da var det bare å snu.

- Jeg trodde ikke den skulle komme så raskt. Dommeren sa jo at hun ville ha tida fram til 15. juli, så jeg var ikke forberedt på at den ville komme noe før denne datoen, sier Neergaard.

- Vi er skuffet

- Vi er skuffet over at vi ikke har vunnet fram med våre argumenter, sier Neergaard, som ikke ønsker å kommentere så mye mer rundt innholdet i dommen.

- Dommen er på 41 sider. Jeg har ikke rukket å lese den så nøye ennå. Nå vil jeg bruke tida fram til en ankefrist for å vurdere hva vi skal gjøre. Om vi skal anke. Jeg vil også få hjelp fra jurister i vurderingene rundt dommen, sier Kristiansundordføreren.

- Når er ankefristen?

- Det vet jeg ikke ennå. Det er ikke avklart. Jeg må også ha backing i bystyret i forhold til en eventuell anke, og vi har vårt første møte over  ferien tidlig i september. Hvis vi ikke kan vente så lenge, så må jeg kalle inn til ekstraordinært møte. For jeg føler jeg må ha en ryggdekning her, sier Neergaard. Han skal bruke helga til å lese dommen.

- Må sette oss mer inn i dommen

- I dommens oppsummering – mener du det kan leses som en ganske tydelig frifinnelse av Helse Midt?

- Jeg ser jo det som står, men vi må sette oss mer inn i bakgrunnen for det som er skrevet. Sette oss inn i hvordan dommeren vurderer hvert enkelt punkt.

- Hvordan føltes det da du fikk dommen?

- Vi har jo vært vant til litt av hvert, og jeg var forberedt på alle muligheter. Man må på en måte ta det der og da. Man får seg jo noen trøkker i livet, sier Neergaard.

Kommuneadvokaten taus

Til Romsdals Budstikke sier kommuneadvokat i Kristiansund, Kjetil Wedervang Mathiesen, at det kun er ordfører Kjell Neergaard som vil uttale seg om dommen på vegen av kommunen.

- Det jeg kan si, er at vi vil bruke tida fram til ankefristen går ut til å orientere oss om innholdet og se på begrunnelsen, for deretter å vurdere om vi skal anke, sier Wedervang Mathiesen.

- Er du skuffet?

- Jeg har ingen kommentarer utover den jeg nylig ga.

Sivile saker har én måneds ankefrist, men anketida løper ikke i den offisielle rettsferien fra 1. juli til 15. august.

Takk for at du abonnerer på Romsdals Budstikke!