Politiet i Innlandet politidistrikt stoppet en kolonne med utenlandske Porscher på veg gjennom Gudbrandsdalen torsdag ettermiddag. Ifølge Gudbrandsdølen Dagningen skal bilene ha vært her i forbindelse med Porsche Touring Europe. På vegen gjennom Gudbrandsdalen og vårt distrikt skal det imidlertid ha gått alt for fort.

I Gudbrandsdalen ble bilturistene stoppet etter gjentatte klager fra publikum. Her fikk sjåførene en advarsel fra politiet.

Kolonnen, som ifølge Tidens Krav skal ha vært på 40-50 biler, fortsatte så til Åndalsnes, gjennom Romsdal til Nordmøre og Atlanterhavsvegen. Igjen mottok politiet en rekke klager på høg fart og farlige forbikjøringer.

- Vi stoppet bilene på Atlanterhavsvegen og snakket med dem om hvordan en skal oppføre seg på norske veger. Noe mer enn det kunne vi ikke gjøre. Vi kan ikke bare skrive bøter basert på observasjoner fra vitner, men vi stoppet bilene og fikk pratet med sjåførene, sier operasjonsleder Siri Engdahl i Møre og Romsdal politidistrikt til Rbnett.

Bilførerne fikk pålegg om å dempe farten og endre kjørestilen.

Politiet ble varslet av kollegaer i Gudbrandsdalen klokken 17.36 torsdag ettermiddag, og kolonnen ble stoppet på Atlanterhavsvegen litt etter klokken halv ni.