18 år gamle Sander Lerøen fra Molde går musikklinja ved Molde videregående skole.

Da Aftenpodden Si ;D søkte ungdom til sommerversjonen av podcasten deres tidligere i juni, prøvde Sander lykken.

- Jeg har allerede en podcast med en kompis her hjemme i Molde. Å være en del av Sommerpanelet virket spennende, og jeg liker å prøve nye ting. Jeg sendte derfor inn en videosøknad hvor jeg satt på sofaen hjemme i stua og fortalte hvorfor de burde velge meg, sier Sander.

En av seks heldige

I en artikkel onsdag skriver Aftenposten at de fikk inn flere titalls videosøknader.

Sander, Helen Hong, Kine Marie Bækkevold, Julius Mikkelsen, Andrea Lund og Renate Larsen ble de seks heldige.

- Da jeg fikk vite at jeg var en av de heldige ble jeg først og fremst veldig stolt over meg selv. Jeg tror jeg ble plukket ut fordi jeg virket ganske utadvendt i videoen, og uttrykte sterkt hvor fryktelig lyst jeg hadde til å bli med, sier Sander.

Snakket om homofili

Hver onsdag skal diskutere ulike temaer som de selv foreslo da de fikk vite at de var blitt valgt ut.

I Sommerpanelets første epsiode diskuterer Sander, Helen og Kine Marie homofili.

- I den andre episoden snakker vi om bucket list for sommeren, samt sommerflørter. Den tredje handler om de viktigste ingrediensene i en tenåring sitt liv. Episodene til mitt panel kommer ut annenhver uke, sier Sander.

- Hvordan var det å snakke om homofili «på lufta»?

- Du har jo i bakhodet at det er veldig mange som kommer til å høre på hva du sier. Jeg var litt bekymret for å si noe som kunne bli mistolket, men jeg følte det gikk greit. Selve temaet er jo veldig aktuelt, både med tanke på Oslo Pride og hendelsen i Orlando.

Vil inn i bransjen

18-åringen synes det er gøy å være i gang med innspillingen.

- Først var jeg litt nervøs for hvordan kjemien med de to andre i panelet kom til å være, men vi klikket ganske godt fra første stund, så det gikk smertefritt, sier Sander, som har lyst til å jobbe i TV- eller radiobransjen i fremtiden:

- Hvis det ikke lar seg gjøre, har jeg heldigvis flere interesser. Jeg kunne godt tenkt med å studere enten musikkproduksjon eller fysioterapi.