Mannen blir i ettermiddag framstilt i Sunnmøre tingrett med krav om varetekstsfengsling.

Det skriver Møre og Romsdal politidistrikt i en pressemelding torsdag.

Stjal fra eldre dame

Mannen, som også er mistenkt for en rekke lommetyverier andre steder i Norge og Sverige, ble pågrepet onsdag ettermiddag. Da hadde han stjålet en lommebok med 400 kroner og bankkort fra en eldre kvinne på Amfi Moa i Ålesund.

- Denne saken kan være god påminnelse til ferierende om ta godt vare på penger, kort og lommebøker når de ferdes ute i det offentlige rom, sier politiadvokat Julie Ulstein i Møre og Romsdal politidistrikt.

Roser Nokas-vektere

Det var vektere fra Nokas som varslet politiet. De kunne også gi nyttige opplysninger som ledet til at politiet fikk stoppet mannen kun en halvtimes tid senere.

37-åringen hadde på seg 10.000 kroner i kontanter da han ble stoppet av patrulja i Vestnes.

Ulstein roser vekterne i Nokas for rask opptreden og viktige bidrag.

Ikke første gang

22. juni i fjor skjedde det et tyveri på samme kjøpesenter som den 37 år gamle mannen også er mistenkt for. Mannen ble aldri pågrepet, men er identifisert på overvåkingsvideo i ettertid.

I pressemeldingen heter det at politiet i Ålesund planlegger at rumeneren, som ser ut til å ha spesialisert seg på tjuverier fra eldre mennesker, skal varetektsfengsles og overføres til Sør-Øst politidistrikt for videre oppfølging gjennom domstolsapparatet.