Torsdag åpnet dørene til butikken «Janne & Julia» i Strandgaten i Bergen sentrum.

I det 186 kvadratmeterstore lokalet vil det bli solgt sko, vesker, tilbehør, interiør og diverse andre ting.

Bak butikken står bloggeren Julia Nyland fra Molde og Jan-Erik Hauer (Janne) fra Bærum. Nyland sin blogg har i mange år vært blant de mest leste i Norge.

- Det er superdeilig å endelig ha åpnet! Jeg er selvfølgelig veldig nervøs på responsen, men vi får bare vente og se hvordan det går, sier Nyland.

Annerledes konsept

Butikken ble til ved at Hauer hadde en idé om et nytt konsept som han mente manglet i Norge.

- Hele konseptet baseres på at du kan kjøpe alt du ser i butikken, til og med innredningen, og at alt alt skal kunne kjøpes uten prøverom. Jan-Erik presenterte ideen for meg, og jeg syntes den virket bra. Sammen opprettet vi selskapet Janne & Julia AS, sier Nyland.

- Krysser fingrene

Planleggingen startet de i fjor høst.

- Etter vi hadde blitt enig om ideen, lot vi den ligge et par måneder. Plutselig dukket lokalet opp på Finn, og dette passet oss og vårt konsept helt perfekt. Vi signerte kontrakt, og har de siste tre månedene jobbet mye for å komme i mål til åpningen, sier Nyland.

- Hvordan tror du konseptet blir mottatt?

- Det er veldig vanskelig å forutsi, men forhåpentligvis bra. Vi har så å si kun fått gode tilbakemeldinga både på lokalet og konseptet. Vi får bare krysse fingrene for at det går vår vei.

Nettbutikk

Duoen har ansatt en ekstrahjelp og Ingeborg Berg som daglig leder.

- Jeg skal jobbe litt i butikk, men mest med markedsføring og nettbutikken vår. Vi har valgt å ha nettbutikk fordi mye av dagens shopping foregår på nettopp her. Det er også viktig å være synlig på nett for nye bedrifter. Vi kan jo ikke være noe dårligere enn konkurrentene, sier Nyland.

Vil være i bransjen

Nyland studerer markedsføringsledelse på BI, men ta et år permisjon da det blir mye jobb med både bloggen og «Janne & Julia».

- Forhåpentligvis går butikken så bra at jeg kan være i bransjen resten av livet.

Fra butikken Foto: julianyland.com