Det tyrkiske nyhetsbyrået Dogan melder at gjerningsmennene kommer fra Kirgisistan, Usbekistan og den russiske regionen Dagestan.

Alle de tre områdene var tidligere med i Sovjetunionen, og befolkningen der er hovedsakelig muslimsk.

Ingen grupper har så langt sagt at de står bak angrepet på flyplassen Atatürk, der mist 43 mennesker ble drept og over 200 såret. Tyrkiske tjenestemenn har tidligere pekt på ekstremistgruppen IS.

Torsdag pågrep tyrkisk politi 13 mistenkte IS-jihadister i Istanbul, og ytterligere ni andre steder i Tyrkia. Tre av de pågrepne er utlendinger, sier en ikke navngitt tjenestemann til det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

Alle de anholdte skal ha hatt kontakt med personer i Syria, og de er mistenkt for å ha arbeidet med finansiering, rekruttering og logistisk støtte til ekstremistgruppen IS.

Den tyrkiske avisen Hurriyet identifiserte torsdag en av angriperne som en tsjetsjener av russisk opprinnelse. Han skal angivelig ha dratt til Tyrkia fra Raqqa, IS' viktigste by i Syria.

Blant dem som ble drept i terrorangrepet, er det 19 utlendinger, opplyste tyrkiske myndigheter torsdag. Tidligere er det blitt opplyst at 13 utlendinger ble drept.