Onsdag formiddag opplyser Åse Marie Olsen Hatle at G Travel Getaway i Molde (tidligere Via Tours) ikke har fått telefoner fra engstelige kunder.

- Det er fremdeles litt på dagen, så det kan være at det kommer noen telefoner senere, sier Hatle til Rbnett.

Dalende interesse

I løpet av det siste året har 264 mennesker blitt drept i åtte terrorangrep i Tyrkia.

Minst 41 mennesker mistet livet på flyplassen Atatürk i Istanbul onsdag.

Reisebyrået Molde har merket at interessen for reiser til den tidligere populære feriedestinasjonen har vært lav.

- At pågangen på Tyrkia-reiser ikke er stor, har nok en sammenheng med usikkerhet rundt alt som har skjedd den siste tiden, sier Hatle.

Fra 22 til null

I fjor var det direkteflygninger til Tyrkia i 22 uker fra Molde lufthavn.

Dette ble først kuttet til åtte uker, men i februar ble det bestemt at det ikke blir noen direkteruter til Tyrkia fra Molde i år.

Venter på informasjon

Olsen sier at de fleste av deres kunder flyr til flyplassen i Antalya, men også til den terrorrammede flyplassen i Istanbul.

- Det er fremdeles usikkert hvor lenge Atatürk vil være stengt, så vi venter på informasjon om avbestillinger og hvilke retningslinjer vi skal følge, sier Hatle.

Råvirker turistenes reisevalg

Tyrkia-forskeren Cecilie Banke fra Dansk institutt for internasjonale studier så en markant forskjell fra tidligere år da hun nylig besøkte Istanbul.

– Vanligvis er storbyen en kjempeviktig turistattraksjon, men denne gangen var det ikke særlig mange mennesker der, sier Banke til NTB.

Da Tyrkia la fram turisme-statistikk i april, hadde én av tre utenlandske turister droppet landet som reisemål.

– Terror skremmer folk fra å reise, og de blir mest redd når turister rammes. Vi ser det på bestillingene til Tyrkia og Tunisia, og det er lenge siden folk sluttet å bestille reiser til Egypt, sa markedssjef Ellen Wolff Andresen i reisebyrået Ticket til NTB tidligere i juni.