Skodje: Wenaas Kapital AS henter inn Møller Eiendom som partner i Digerneset Næringspark, og selger 47,5 prosent av aksjene.

– Vi er veldig fornøyd med at Møller Eiendom finner denne satsingen interessant og vi ser fram til å samarbeide om den videre utviklingen av området og selskapet, sier eier og styreformann i Wenaas Kapital AS Nils Eirik Wenaas, i en pressemelding.

– Har flyttet fjell

Selskapets pris har blitt satt etter brutto eiendomsverdier, som er på litt under 700 millioner kroner.

– Wenaas har bokstavelig talt flyttet fjell på Digerneset. Sammen har vi ambisjoner om å flytte et par til, sier administrerende direktør Ola T. Gjørtz i Møller Eiendom.

– Vi ser store og spennende muligheter for videre utvikling av Digerneset. Dette vil også kunne skape større utviklingsmuligheter i Ålesund.

– Fremtidens knutepunkt

Næringsparken er et område på 400 mål, og er regulert til forretning og logistikk. Wenaas startet utviklingen av området i 2008.

Selskapet har som mål å gjøre Digerneset til «framtidas knutepunkt» og peker på det ligger strategisk i forhold til fylkets vedtatte og planlagte vegprosjekter, som Møreaksen. Aktører som Posten/Bring, Maxbo, Rema 1000, Tesla, Circkle K og Sparkjøp skal etablere seg på området.

-Vi har hatt et meget godt samarbeid med Skodje kommune i den langsiktige utviklingen av området. Samarbeidet har vært meget viktig for å skape forutsigbarhet og troverdighet overfor de aktørene som har etablert seg så langt, sier Jan Petter Larsen i Digerneset Næringspark AS.