I et terrorangrep mot flyplassen i Istanbul onsdag ble minst 41 mennesker drept og 239 skadd.

Det har skapt frykt hos befolkningen.

- Jeg føler meg veldig utrygg. Jeg får ikke sove, og stresser hele tiden. Når jeg reiser rundt i byen, spesielt med offentlig transport, prøver jeg å se meg rundt etter mulige terrorister i nærheten. Det høres kanskje litt tragikomisk ut, men jeg tenker at hvis jeg oppdager vedkommende, kan jeg kanskje rekke å komme meg unna på en eller annen måte, sier 32 år gamle Ada Burçak til Rbnett.

I trygge omgivelser da det smalt

Burçak, som bodde i Molde fra 2002 til 2003 da hun var AFS-student, var hjemme da de første meldingene om terrorangrepet kom.

- Det første jeg gjorde var å undersøke om alle kollegene mine var trygge, da vi reiser mye i selskapet som jeg jobber i. De satt i et fly, men var heldigvis trygge og i live.

- Det preger alle

32-åringen har vokst opp i Ereğli, en liten by ved Svartehavskysten.

Etter utvekslingsåret i Molde, flyttet hun til Ankara. Her bodde hun i ett år, før hun flyttet til Istanbul i 2004. Her har hun bodd siden.

- Hvordan er stemningen i Istanbul i dag?

- Alle ser på hverandre med triste blikk. Selv om ikke alle snakker høyt om det som har skjedd, ser du at det preger alle. Jeg merker også at folk rundt meg er ganske sint. Noen tenker at staten visste om dette, mens andre tenker at det er umulig å kontrollere terroren - da den er overalt. Jeg for min del er sikker på at de fleste av oss husker en setning som vår forrige statsminister, Ahmet Davutoğlu, sa: «Vi har en liste med terrorister, men kan ikke arrestere de før de aksjonerer», sier Burçak.

Frykter nytt angrep

Dette er det niende terrorangrepet som har skjedd i Tyrkia i løpet av det siste året.

- Er du redd for at det skal skje et nytt angrep?

- Ja, selvfølgelig. Men det verste er at vi på en eller annen måte har blitt vant til å leve med frykten.