Førstkommende fredag åpner Ulf Huse (19), Ulrik August Erlandsen (19) og Vlad Nesdal (23) IFix-Phones i Storgata 59 i Molde.

– Vi åpnet butikken i Ålesund for halvannet år siden, og har hatt stor suksess med denne. Nå ønsker vi å utvide ytterligere, sier Ulf.

Slo seg sammen

19-åringen sier at det hele startet for fire år siden, da Ulrik reparerte mobiler og nettbrett for familie og venner.

– I årsskiftet 2013/2014 startet vi ungdomsbedriften IFix-Phones. På den tida holdt vi til heime, men bedriften gikk godt. Etter hvert fikk vi låne et kontor i Breivika for en billig penge, noe som hjalp oss å vokse.

Deretter kom de i kontakt med Vlad, som reparerte på hobbybasis, og de tre valgte å slå seg sammen.

– I januar 2015 åpnet vi butikken i helt nyoppussete lokaler i Ålesund sentrum.

Forventer stor etterspørsel

Ulf og Ulrik ble nylig ferdig på videregående.

– Vi fant ut at det passet bra å satse større nå som vi er ferdig på skolen og er mer mobil. Lokalet leier vi av Angvik eiendom, og dette er perfekt både når det kommer til beliggenhet og størrelse.

De tre forventer at etterspørselen i Molde blir tilnærmet den samme som i nabobyen.

– Molde har et mer samlet sentrum, så vi håper selvfølgelig at dette vil bidra til høg trafikk. Vi har også hatt kunder som har kommet ens ærend fra Molde og Kristiansund kun for å reparer e mobilen eller nettbrettet. Med et filial i rosenes by håper vi å kunne dekke behovet til enda flere.

Turnus

Ulf sier at alle tre fremdeles bor i Ålesund, og at de kommer til å rullere på å være i Molde for å jobbe.

– Vi har fått en liten hybel like ved sentrum. Her kommer vi til å bo én uke hver. I den første tida etter åpningen kommer vi til å være flere på jobb, da vi forventer en del henvendelser.

Fornøyde kunder

19-åringen sier at etterspørselen de har hatt hittil, er et bevis for at det finnes et stort marked for et mobil- og nettbrettverksted.

– Vårt beste målebarometer er anmeldelsene som blir lagt igjen på Facebook-siden vår. Her kan kundene gi oss én til fem stjerner, hvor sistnevnte er best. Etter 80 anmeldelser har vi et snitt på 4,9. Det gir oss en god pekepinn på hvordan vi ligger an og arbeidet vi utfører.

Sikter høgt

Ulf sier at det er stilig å være ung gründer, men også ganske krevende.

– Det er et stort ansvar, og vi er vår egen arbeidsgiver. Det krever at vi sjøl står på og svarer til egne forventninger.

Han innrømmer at guttegjengen har store ambisjoner for framtida.

– Fremover skal vi ta sikte på bedriftsmarkedet, hvor vi allerede er i gang med å lande flere avtaler. Det er heller ikke umulig at vi utvider ytterligere på sikt. Vi kan vel beskjedent si at vi ønsker å utvide til resten av Norge. Men i første omgang tar vi for oss en by om gangen.