En mann i 30-åra er dømt til 21 dager dager betinget fengsel og en bot på 9.000 kroner etter at han førte en motorbåt mens han var påvirket av en rekke rusmiddel.

Båtturen fant sted i Fræna i september i fjor høst. Politiet ble tipset av publikum om båten da den lå til kai ved Harøysund og fant den igjen ved en småbåthavn på Bud. Det satt i tillegg en passasjer i båten.

Under ransakelse av båten fant politiet ett gram metamfetamin, to gram marihuana og tre gram diazepam.

Den tiltalte mannen, som er bosatt i Trondheim, forklarte i Romsdal tingrett i juni at han først hadde benyttet seg av rusmidlene etter at han hadde lagt til kai i Bud.

Retten satte imidlertid ingen lit til denne forklaringen, da den kliniske undersøkelsen som ble gjennomført på mannen viste at han var påvirket av metamfetamin, THC og flubromazepam. Undersøkelsen viste også at mannen hadde tatt metamfetamin allerede på morgenen den aktuelle dagen.

Mannen er ved én anledning tidligere dømt for narkotikaforhold. I tillegg har han blitt bøtelagt en rekke ganger.

Den betingede fengselsstraffen på 21 dager har en prøvetid på to år. I tillegg til fengselsstraff og bot, mistet også mannen retten til å føre motorbåt i ett år og må betale saksomkostninger på 2.000 kroner.