En eidemann er dømt til 40 dagers fengsel for fyllekjøring og vold mot politimann. 20 dager av straffen ble gjort betinget, da Romsdal tingrett mente at politiet hadde brukt for lang tid på saksbehandlingen. Det gikk 13 måneder på det retten mente var "en oversiktlig sak" der tiltalte erkjente mye allerede i første avhør.

Bar på postkasse

Mannen hadde vært på en fest og drukket både øl og brennevin. Sjøl husket han ikke noe fram til at han gikk i Årølia i Molde med ei postkasse under arma. Det var hans egen postkasse - den hadde ligget i bilen hans. Bilen sto fast i grøfta med skader i fronten et annet sted i Årødalen. Et vitne hadde sett bilen og møtt på tiltalte som da bekreftet at han hadde drukket. Han gikk imidlertid fra stedet før politiet kom.

Da politiet fant mannen i en leilighet, ble de låst inn av huseieren. De prøvde å pågripe den berusede sjåføren, men han satte seg kraftig til motverge. Han dyttet den ene politimannen slik at han falt bakover. Politiet fikk etter hvert kontroll på mannen og prøvde å kle på ham før de tok ham til blodprøve og arrest. Han nektet dette, og ble tatt med i politibilen i bare trusa. Blodprøva en time etter kjøring viste 1,55.

Ble ikke trodd

Mannen hadde en annen beskrivelse av pågripelsen enn den polititjenestemennene fortalte i retten. Men retten festet ingen lit til dette.

Nå er han dømt for både fyllekjøring og vold mot politiet. 40 dagers fengsel - hvorav 20 dager betinget, 45.000 kroner i bot, 1500 i saksomkostninger og tap av førerkort i to år ble den enstemmige dommen i tingretten som ble administrert av Ole-Magnus Kristiansen,