Bjørn Remen er ønsket som viseadministrerende direktør i Sykehusbygg, og går dermed ut av stillingen som prosjektdirektør for det nye sjukehuset på Hjelset.

- Da vi lyste ut prosjektdirektør-stillingen i fjor vår og vurderte kandidatene, ble det etter hvert klart at Bjørn var best egnet til å lede prosjektet i konseptfasen. Det var allerede da tenkt at Bjørn skulle komme tilbake som viseadministrerende direktør når prosjektet gikk over i en ny fase, sier administrerende direktør Ann Elisabeth Wedø i Sykehusbygg til Rbnett.

- Vi er takksame for den gode og konstruktive innsatsen Bjørn Remen og Sykehusbygg har lagt ned så langt i planlegginga av SNR-prosjektet. Vi ønsker ny prosjektdirektør velkommen med på laget for å realisere et særs viktig prosjekt for oss og for befolkninga i Nordmøre og Romsdal, sier administrerande direktør i Helse Møre og Romsdal, Espen Remme.

Har lyst ut stillingen

Sykehusbygg har allerede startet jakten med å finne en erstatter til Remen, og har lyst ut stillingen. Den nye prosjektdirektøren skal ta over i det prosjektet går over i forprosjektfasen ved årsskiftet.

- Vi trenger en tydelig prosessleder som har omfattende erfaring med å lede store, komplekse byggeprosjekter. Oppgaven er et prosjekt med stor samfunnsmessig verdi, og som får betydelig oppmerksomhet

Tilbake til gamlejobben

Remen fortsetter som prosjektdirektør fram til årsskiftet og går da tilbake i stillingen som viseadministrerende direktør i Sykehusbygg.

-  Bjørn fungerte som administrerende direktør i Sykehusbygg fram til jeg trådte inn i rollen i fjor høst. Fra da av har han hatt rollen som viseadministrerende direktør Vi har komplementær kompetanse og er et bra team, sier Wedø.

- Sykehusbygg er i en heldig situasjon og har stor etterspørsel etter bistand i prosjekter rundt omkring i Norge, og har økt fra 28 medarbeidere til 68 siden samme tid i fjor . Vi har nå behov for økt ledelseskapasitet, og jeg har derfor vært en pådriver for å få Bjørn tilbake i rollen som viseadministrerende direktør. Samtidig er det viktig å finne en god erstatning, som kan lede prosjektet med nytt sjukehus fra og med forprosjekt fram til overlevering. Bjørn vil selvfølgelig kunne bistå med sin erfaring i overgangsperioden.