Leiren ligger sentralt ved grendehuset i bygda, men det er ikke bare Eidsbygda som er vertskap for leirdeltakerne. Det blir utflukter til store deler av Rauma for de unge 4H-erne.

Nye og gamle venner

De 28 medlemmene fra de to bygdelagene Rødven og Eidsbygda har forberedt seg godt sammen med foreldre og foresatte.

- Solen skinte fint den første dagen på fredag, men vi tar det som det kommer, sa leirsjef Hanne Mette Hatle i Liljen 4H. Som sammen med daglig leder i Møre og Romsdal 4H tok imot alle deltakerne da de ankom på fredag. Først var det oppsetting av lavvoer og telt, deretter ble det aktiviteter på mange plan. Likevel var det viktigeste å bli kjent med nye venner og treffe gamle kjente fra tidligere leirer.

- Dette er min første leir, så dette blir spennende. Det er jo moro å bli kjent med andre unge fra hele fylket, sier Kamilla Samuelsen. Jeg valgte husmannsplassen Åsan. Det vil si mamma valgte for meg da. Her er det litt av hvert å bli med på. Slåtte med hesjing, vi får husmannskost og lage gammeldagse leker. Jeg var nok forresten den første som sovnet i går kveld og tror jammen santen jeg var den som sov lengst i dag også. Jeg merket ikke regnet som pøste ned om natta.

Tett program

- Det er stor aktivitet. Leirdeltakerne har 16 mulige aktiviteter de kan velge imellom, fra fjord til fjell, sier leirsjef Hanne Mette Hatle.

Noen av aktivitetene er lagt hit til Eidsbygda. Her skal det spilles fotball og volleyball, og det blir skyting i skytterhallen. De store utfluktene ble lagt til lørdagen. Til Gjerdsetvatnet og Åsan husmannsplass, hvor Stein Siem fortalte om Ingeborg Siem som var den siste husmann i Romsdal. I tillegg ble det fjelltur til både Herjevatnet og Lerheimskollen. For de som var interessert var det også fotografering og dropskoking på programmet.

Av innendørs aktivitet ble det nye Tindesenteret testet. Her fikk deltakerne testet sine klatreferdigheter.

Gårdsbesøk var også på programmet, og selvfølgelig ble det riding i Isfjorden.

På selve leirplassen ved grendehuset var det rockemusikk for de musikkinteresserte, og hvem er ikke det i den alderen.

«Netarokk»

Et nytt møte med gammel kultur ble det da en gruppe unge skulle forsøke seg på å lage «Netarokk» på Åsan husmannsplass. Kari Janne Gjøen viste hvordan den gamle leken fra Eresfjord og Eikesdal fungerer, hvor en laget en gammeldags jo-jo med å uthule nøtter og potet. Det var knapt noen som hadde sett dette tidligere, men alle fikk prøve seg.