- Det er vanskelig å anslå hvor mange det er snakk om, men det er ganske sikkert at de nye vedtakene resulterer i en reduksjon i arbeidsstokken, sier meierisjef Svein Arne Bjørgum i TINE Elnesvågen.

Meieriet har i dag 65 ansatte.

Erstattes av nye produkt

Onsdag presenterte TINE sin nye produksjonsstruktur i Norge.

Her ble det blant annet klart at TINE Elnesvågen bygges om til produksjon av skorpefri ost når Jarlsberg-produksjonen for eksport utgår - trolig fra 2020.

- Dette betyr fornying av en del utstyr, samt ombygging av meieriet og nedbemanning, sier Bjørgum.

Flere må gå

Produksjonen av brunost og gomme-produkter i Elnesvågen og Ørsta overføres til andre brunostanlegg, for det meste Byrkjelo og Lom & Skjåk.

- Også dette vil bety kutt i staben. Denne endringen vil sannsynligvis skje før Jarlsberg-produksjonen flyttes til Irland, anslagsvis allerede i 2018, og vil ramme mellom åtte til ti ansatte, sier Bjørgum.

- Hva tenker du om nedbemanningen?

- Når det gjelder nedbemanning vil vi følge TINE sin standard prosedyre for dette. Oppsigelser er absolutt siste alternativ, og vi jobber for å finne andre gode alternativ så langt det er mulig. Jobben starter så snart framtidig produksjon er endelig vedtatt.

Stor forståelse

I en pressemelding sier konserndirektør produksjon Per Ivar Berg at han har stor forståelse for at mange medarbeidere vil føle usikkerhet i forhold til fremtidig jobb.

- Men vi skal ta oss av hver enkelt medarbeider for å skape mest mulig trygghet, og dette har vi gjort mange ganger før med godt resultat, sier Berg.