Meieriet i Elnesvågen bygges om for å produsere skorpefri ost, kremostproduksjonen samles i Ørsta, og meieriet i Hardanger legges ned. Det er klart etter at TINE onsdag presenterte sin nye produksjonsstruktur i Norge.

Jarlsberg-produksjonen flyttes til Irland, og den erstattes av skorpefri ost - trolig fra 2020.

Samlet vil endringene gi TINE kostnadsreduksjoner på 69 millioner kroner per år, men det vil ta flere år før alle endringene kan gjennomføres. Alle endringene vil ikke være gjennomført før 2020/2021 etter at Jarlsbergproduksjonen for eksport er avviklet.

Det skal nå utarbeides konkret gjennomføringsplan hvor omstilling for de medarbeiderne som er berørt blir det aller viktigste.

- Jeg har stor forståelse for at mange av våre medarbeidere nå vil føle usikkerhet i forhold til fremtidig jobb, men vi skal ta oss av hver enkelt medarbeider for å skape mest mulig trygghet og dette har vi gjort mange ganger før med godt resultat, sier konserndirektør produksjon Per Ivar Berg i en pressemelding.

Her er vedtaket i TINE:

• Elnesvågen bygges om til produksjon av skorpefri ost når produksjon av Jarlsberg for eksport utgår, trolig fra 2020.

• Ny vurdering av Voss foretas når Elnesvågen er ombygd. Det betyr at Voss drives videre i flere år til, men med begrensede investeringer i denne perioden.

• Produksjonen av brunost og gomme-produkter på Elnesvågen og Ørsta overføres til andre brunostanlegg, for det meste til Byrkjelo og Lom & Skjåk.

• Kremostproduksjonen samles på meieriet i Ørsta. Det betyr at Hardanger legges ned.