Molde lufthavn er en av åtte flyplasser som blir direkte berørt dersom sikkerhetsvakter blir tatt ut i streik fra fredag morgen.

Det er brudd i forhandlingene mellom NHO Service og Parat. Og om ikke denne meklingen fører fram, stenger Oslo Lufthavn for alle som skal reise ut fra fredag 10. juni kl 0600.

Ytterligere 281 Paratorganiserte vektere ved andre flyplasser kan bli tatt ut i streik. Heriblant ved Molde lufthavn som blir rammet, men ikke stengt.

Vekterstreik

Det er vektere fra Nokas Aviation som kan bli tatt ut i streik, og i første omgang handler det om 250 vektere ved Oslo Lufthavn. Disse jobber i sikkerhetskontroll, bagasjeanlegg og øvrige innpasseringspunkter ved Oslo Lufthavn, sier kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen.

En stengt hovedflyplass vil raskt få store konsekvenser for alle flyplasser i Norge.

Åpent

- Omfanget varierer, men ingen av disse andre lufthavnene vil bli stengt på samme måte som Oslo Lufthavn. Den desidert største konsekvensen for norsk luftfart vil komme av en eventuell stenging i Oslo. Det vil påvirke trafikken på alle norske lufthavner og trafikken til alle flyselskap som har rutetrafikk til Oslo Lufthavn, sier Kristian Løksa kommunikasjonssjef ved Avinor til Rbnett.

Disse lufthavnene vil være direkte berørt:

Oslo Lufthavn Gardermoen

Leknes

Molde

Narvik

Sandane

Sandnessjøen

Sola

Stokmarknes

SAS-streik

Også i SAS kan det bli streik denne uka. SAS og pilotene sitter nå i forhandlinger hos Riksmekleren. Dersom partene ikke kommer til enighet vil flygerne gå ut i streik fra midnatt onsdag kveld. Det betyr at allerede morgenflyet til Oslo torsdag morgen blir kansellert.

Passasjerene må selv sørge for å holde seg oppdatert i forhold til streiken.

Dette har du krav på dersom det blir streik.