Klokken 14.07 tirsdag ettermiddag fikk brannmannskaper kontroll på brannen i terrenget ved skogområdet Nakketeigen på Skåla.

Det bekreftes av Molde brannvesen og politiets innsatsleder på stedet.

- Nå driver helikopteret med etterslokking, sier politiets operasjonsleder Siri Engdahl til Romsdals Budstikke.

Skogbrannhelikopteret, som fløy ned fra Værnes, startet slukningsarbeidet klokken 13.53.

- Da gikk det raskt. Men at vinden stilnet, hjalp også en del. Ei stund blusset det nemlig opp igjen i dag, da vinden tok til. Nå har vi været mer på vår side. Det er jo også meldt regn i 18-tida i kveld, sier Engdahl.

40 fra sivilforsvaret

I 14-tida tirsdag ettermiddag jobbet politi, brannvesen og 40 personer fra sivilforsvaret med å slukke brannen.

Mannskaper har kjempet en kamp helt siden brannmeldingen kom kl. 9.39 tirsdag morgen.

Det er et snauhogstfelt ved Nakketeigen, et stykke nordøst for Røvik kirke, som er rammet. Brannen har vært i svært ulendt terreng et stykke fra skogsbilveg, slik at de to brannbilene på stedet ikke har hatt mulighet til å nå fram til brannstedet.

Kl. 11.40 opplyste 110-sentralen at et skogbrannhelikopter var rekvirert til skogbrannen i Røviklia. Kl. 13 fikk Rbnett opplyst at helikopteret skulle være på plass.

Til fots til brannstedet

Politiet opplyste rundt kl. 11 at en terrenggående 6-hjuling var blitt lastet full av utstyr, og at brannmannskaper var på vei til brannstedet til fots.

- Det har ikke tatt fyr i skogen ennå, og det jobbes på spreng med å legge ut slanger, sa operasjonsleder Siri Engdahl i politiet.

Det er ingen bebyggelse i nærheten av brannstedet, som altså er i svært ulendt terreng, og dermed er vanskelig å jobbe i. Ifølge politiet er en traktor også  på stedet for å bistå.

Ikke kontroll

- De har ikke helt kontroll på brannen ennå, men de jobber iherdig, sier Engdahl.

Rbnett var på stedet, og bekreftet at brannen ikke var under kontroll. Den nærmer seg skoggrensa, og det ble ropt på motorsag for å få unna noe buskas.

Vinden er dessuten i ferd med å øke på, i østlig retning, noe som er maksimalt uheldig i situasjonen.

Har nådd fram med vann

De første timene foregikk brannslukkingen med brannslukningsapparat, siden det ikke er tilgang til vann på stedet.

Det ligger imidlertid et tjern 4-500 meter fra brannstedet, og kl. 13 opplyste 110-sentralen at mannskapene har lyktes med å få lagt slanger fram til brannstedet.

Mens Rbnett var på stedet, vekslet det mellom røyk og slikkende flammer fra brannstedet, sett nede fra skogsbilvegen.

Det er meldt om regnbyger seinere tirsdag, så mannskapene håper sterkt at det vil slå til.

Kritisk mot øst

Med østlig vind og brannen nært skogen i øst, er det fare for at situasjonen utvikler seg til skogbrann. Noen kraftigere vindkast kan være nok til at gnistsprang antenner skogen.

- Når de nå har fått vann, ser situasjonen bedre ut enn tidligere i dag. Men situasjonen er på langt nær avklart, sier operatør ved 110-sentralen i Ålesund til Rbnett.

Har satt krisestab

For å sikre beredskap i fall skogbrann, er det blitt satt krisestab i Molde. Det innbefatter folk fra brannvesenet, politiet, helse, og interkommunal beredskap.

Saken oppdateres.