- Det var helt uforventet. Jeg hadde egentlig tenkt å dra inn snøret og ta et nytt kast, da jeg merket at noe satt på kroken, sier Tor Raymond Hoel, som har fisket i Eira i Eresfjord de siste tre årene.

Etter et kvarters tid, hadde han fått laksen på land.

- Vekten viste 6,5 kilo. Ikke den største laksen med andre ord, men det var fantastisk moro å starte sesongen slik. Det blir ikke mye bedre enn at laksen biter på første kast. Det er sjeldent jeg har så mye flaks.

Send oss gjerne bilder fra laksefisket til tips@rbnett.no, eller via sms til 2399 med kodeord RB BILDE først i meldingen.

Trolig Eiras første

Klokken 00.00 onsdag 1. juni startet laksesesongen i de fleste av lakseelvene i Norge.

Hoel fisket trolig den første laksen i Eira i år, og han sier at gratulasjonene har tikket inn.

- Det er selvføgelig litt stas. Jeg har ikke fisket siden onsdag, men skal ut en tur i kveld. Vi får se om jeg ikke har hellet med meg denne gangen også.

Flere ved Engelskhuset

Også Engelskhuset på Syltebø gård melder om fiskelykke i Eresfjord på sin Facebook-side.

Rico Rasmussen har hittil tatt to laks, en på 8,5 kilo lørdag og en på 5 kilo søndag. Eirik Lillebø tok en laks på 8,5 kilo søndag, mens Anders Evensen tok en laks på 9,3 kilo fredag.

Se bilder av fangstene her.

Flott laksesesong

Fjoråret lå an til å bli en av de beste sesongene i Eira på langt tid.

Gjennomsnittsvekta på laks tatt frem til første uken august var på 6 kilo. Sluttresultatet så ut til å gå mot cirka 3.000 kilo totalt.