Morgenbladet skal kåre Norges ti mest fantastiske forelesere.

De fikk inn 383 forslag, og avisens arbeidsgruppe har nå plukket ut 39 nominerte de vil vite mer om.

Lokal finalist

Per Kristian Rekdal, foreleser i kvantitative metodefag ved Høgskolen i Molde, er blant de gjenværende.

- Det er veldig artig å være en av finalistene. Initiativet fra Morgenbladet er også flott, da det har fokus på foreleserens viktige rolle i å undervise og formidle, sier Rekdal til Rbnett.

«Fremragende fysiker»

Det er studentene selv som har sendt inn forslag til hvem som bør bli årets formidler.

Et sitat hentet fra nominasjonsteksten til Rekdal lyder som følger:

«Fremragende fysiker på en liten høyskole som har stått i bresjen for en digital undervisning i Norge.»

- Jeg setter jeg stor pris på at det er noen av studentene mine som har nominert meg. Da jeg selv var student betydde undervisningen mye og var svært viktig for meg. Nå er jeg på andre siden av kateteret, og det er min tur til å gi kurs og utdanning av høy kvalitet. Det er noe jeg legger hjertet mitt i.

- Hvorfor tror du at de nominerte akkurat deg?

- Det er et godt spørsmål, og sikkert flere årsaker til. Jeg har først og fremst et stort førsteklassefag, og dermed mange studenter. Alle undervisningstimene mine blir tatt opp på video, og ligger åpent ute på nettet for alle. Disse har bra trafikk, så det er nok flere som vet hvem jeg er på grunn av dette, sier Rekdal.

- I tillegg brenner jeg for faget og for læring, og vet hvor viktig rammeverket rundt undervisningen er. Jeg lager øvingsopplegg som studentene kan løse sammen med meg på skolen etter forelesningen. Da er det tydeligere hva de enkelte sliter med, og oppfølgingen blir tettere og bedre, fortsetter han.

Det er også egne Facebook-grupper assisiert ved fagene Rekdal underviser i.

- Her kan studentene stille spørsmål utenfor undervisningstiden. Responstiden her er rask, og det er enten meg eller andre medstudenter som svarer. Vi er 150 studenter fra klassen, men over 350 medlemmer i gruppen. Det tyder på at den når ut til flere, og det synes jeg er helt greit.

- Annerledes og bedre

Nå skal juryen, som ledes av Helene Uri, kåre den endelige topp 10-listen. Morgenbladet skriver at listen publiseres 2. september.

- Det er vanskelig å si om jeg blir en av de ti utvalgte. 90 prosent av alle de nominerte er allerede valgt bort, så det er uansett kjekt å ha kommet så langt.

Rekdal synes det er stas at Høgskolen i Molde fremdeles er med i kåringen, da det er de største høgskolene og universitetene i landet som dominerer listen over de 39 nominerte.

- «Annerledes og bedre» er slagordet til høgskolen vår, og dette føler jeg vi etterlever.